Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 10 d’octubre del 2022

Primers ruixats forts de la tardor

L'Avinguda Onze de Setembre inundada i tallada al trànsit el passat dissabte 8 d'octubre a la 01:30h. 

Després d'un estiu i d'un any especialment secs, la tardor ha volgut entrar per la porta gran.
La matinada del passat dissabte 8 d'octubre, ens va portar les precipitacions més generoses i intenses dels darrers mesos. 
El pas d'un embossament d'aire fred en altura (iso de -14 ºC a 500 hPa) es va trobar amb les aigües càlides del Mediterrani i un aire especialment carregat d'humitat en superfície, la qual cosa  va ser la combinació perfecte per fer crèixer amb força els núvols convectius. 
De fet, tal com podeu veure a la imatge composada dels radars meteorològics, la vila palamosina es va veure afectada de ple per una tempesta que entrà de mar cap a terra.
La tempesta va deixar-nos una pluja que va caure amb especial intensitat. En poca estona, al voltant de 30 minuts, es van arribar a acumular uns 50 mm en diversos punts del municipi. 
Si sumem la pluja caiguda entre el vespre del divendres i la matinada del dissabte, trobem 69,3 mm al carrer València, 53,6 mm al Passeig del Mar, 55,1 mm al carrer Enric Vincke, 49,8 mm al Barri Vell de Palamós i 43,2 mm al Port Esportiu Marina Palamós.

Com sempre que plou fort, els carrers situats a prop del mercat i de l'Avinguda Onze de Setembre, van quedar plens d'aigua i els bombers van haver de fer alguna actuació per retirar l'aigua acumulada en alguns locals.
Cal tenir present que aquesta ha estat la ploguda més destacada de tot l'any 2022. Si fem cas als registres pluviomètrics, no plovia amb ganes des dels passats mesos de març i abril.
El passat mes de març van recollir-se un total de 63 mm i el mes d'abril van caure 30,2 mm.

El carrer Emili Joan inundat el passat dissabte 8 d'octubre a la 01:30h. 

Mapa de llamps del passat dissabte 8 d'octubre. 

Imatge composada dels radars meteorològics del passat dissabte 8 d'octubre a la 01:18h.