Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 19 d’octubre del 2022

Les pluges del 7 i 8 d'octubre revifen algunes rieres de les Gavarres

 

Després de la sequera que ens va afectar fins l'estiu passat, les comptades situacions d'inestabilitat atmosfèrica que s'han produït aquest mes d'octubre han donat resultat.
En aquest sentit, cal ressaltar la pluja generosa que va caure la nit-matinada del 7 al 8 d'octubre, la qual va trencar de manera destacada la falta de precipitacions que fins aleshores havíem patit.

Gràcies a les acumulacions destacades que es van donar en aquest breu episodi plujós, especialment en el sector central del massís de les Gavarres, les rieres que fins aleshores estaven completament seques, van poder recuperar un cert cabal.
En el vídeo podem veure com l'aigua baixava per la riera del Mas Cases (Santa Cristina d'Aro) el dia 10 d'octubre. Aquest curs fluvial capta les aigües del vessant sud del Puig d'Arques.
Tot i no disposar de dades pluviomètriques concretes d'aquesta zona, si que ens podem fer una idea aproximada de la pluja que hi va caure, si mirem algunes estacions meteorològiques relativament properes. S'ha de tenir en compte que degut a l'efecte palanca de les muntanyes, possiblement va ploure més en altres punts., a més a més, tampoc hi han pluviòmetres a tot arreu.
Així doncs, aquest mes d'octubre han caigut 107 mm a La Bisbal d'Empordà (Meteoclimatic), a  Llagostera-Municipal 90,2 mm (Meteoclimatic), a Cassà de la Selva 67 mm (Meteocat) i a Calonge-Vall dels Molins 62,0 mm (Meteoclimatic).