Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 19 de novembre del 2022

Els dos últims creuers de la temporada amb canvi de temps

El creuer Wind Surf amarrat al moll Fèlix Ribera el passat dijous 17 de novembre al migdia.
Aquest creuer és un habitual del port palamosí. Va arribar a les 9 del matí procedent del port francès de Toló, i va marxar a les 6 de la tarda cap al port de Barcelona. Portava gairebé 300 passatgers a bord, la majoria nord-americans. El Wind Surf té bandera de Bahames, i desplega una eslora de 187 metres i un calat de 5.

Un canvi de temps acompanyà les dues últimes escales de creuer de la temporada, amb el Wind Surf el passat dijous 17 de novembre i el Seven Seas Splendor el dia següent, el divendres 18. 
Aquestes escales de creuer van coincidir amb un canvi de temps provocat pel pas d'un front fred que renovà la massa d'aire.
El front va arribar molt desfet i per desgràcia només deixà 0,2 mm durant la jornada del divendres. El més destacat fou el descens del mercuri, amb 18,4 ºC de màxima el dijous, 15,2 ºC el divendres i també 15,2 ºC avui dissabte 19 de novembre.
Pel que fa al vent, la tramuntana ha bufat amb poca intensitat i en prou feines ha donat una ratxa màxima de 42 km/h aquest dissabte. De totes maneres, la tramuntana aixecà un fort onatge mar endins. Al davant del cap Begur s'ha anotat un onatge significant de 2,81 m a les 06:00h i a les 11:00h, i una alçada màxima de 5,59 m a les 21:00h d'aquest dissabte 19 de novembre.
A les fotos podeu apreciar l'estat del cel del passat dijous, amb moltes cabretes (Ac stratiformis i Ac floccus) que denotaven l'arribada d'un canvi de temps.  També s'aprecien els núvols baixos (Cu, Sc i St) tapant el cel del divendres, amb alguna roina o plugim.
 
El vaixell Seven Seas Splendor amarrat al moll Fèlix Ribera el passat divendres 18 de novembre al migdia. Aquets creuer va fer la seva escala inaugural a Palamós i també fou l'encarregat de posar el punt i final a una campanya que ha comptat amb un total de 56 escales, des de l'abril.
El Seven Seas Splendor va arribar a les vuit del matí procedent del port de Marsella i va partir a les vuit del vespre cap a Barcelona. Portava a bord 670 passatgers, la majoria d'ells nord-americans i britànics.

Fotos del passat dijous 17 de novembre








Fotos del passat divendres 18 de novembre