Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 23 de maig del 2011

Calor d'estiu




Les darreres hores han estat marcades per unes temperatures més pròpies de l'estiu, amb valors que han superat els 30ºc en molts indrets de l'interior, algunes de les màximes més elevades que trobem avui a les comarques gironines són les següents: Girona 31,5ºc, Cabanes 31,4ºc, Castelló d'Empúries 30,7ºc, Fornells de la Selva 30,4ºc, Olot 30,0ºc o Banyoles amb 29,6ºc.
A la nostra comarca els valors també han sigut molt elevats, arribant fins a 28,7ºc a Monells, 28,1ºc a La Tallada, 27,5ºc a La Bisbal, 27,2ºc a Torroella o 26,0ºc a Castell d'Aro.

I si la temperatura màxima ha estat especialment elevada, la temperatura mínima a Palamós, com molt bé haureu notat, ha estat d'escàndol ja que només ha baixat fins a 18,6ºc.

Aquestes temperatures tant elevades i l'ambient estiuenc es mantindran almenys fins divendres, llavors es podrien normalitzar degut al pas d'un sistema frontal que ens pot portar aires més frescos del nord.

Pel que fa a les dades del dia, temperatura màxima 24,9ºc, mínima 18,6ºc. Estat del cel serè. Vent fluix de direcció variable, ratxa màxima 23 km/h. Estat de la mar amb maror o marejol mar endins, mar arrissada arran de costa. Humitat relativa màxima 73 %, mínima 46 %. Pressió atmosfèrica màxima 1022 hpa, mínima 1020 hpa. Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós esperem un dia assolellat i calurós. A la resta de la demarcació poden aparèixer alguns núvols d'evolució al Pirineu o al Montseny, amb possibilitats que caigui algun ruixat de tarda.

La temperatura màxima rondarà els 22/26ºc a la costa, els 28/32ºc a l'interior i els 20/25ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 16/19ºc a la costa, fins a 13/17ºc a l'interior i fins a 6/11ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 6/10 nusos, al llarg de la matinada de dimarts. Al matí tindrem vent fluix de gregal. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit entrarà tramuntana a 10/15 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins, al llarg de la matinada de dimarts. Al matí tindrem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins, amb mar de fons de nord. A la tarda hi haurà marejol generalitzat, amb una mica de mar creuada. A la nit hi haurà maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa.