Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 30 de maig del 2011

Quatre gotes i retorn de la tramuntana


Imatge de les nuvolades que hi havien aquesta tarda al damunt de les Gavarres.


Les nuvolades que han anat creixent al llarg de la jornada, després de les estones de sol que hem tingut a migdia, han acabat amb una petita tempesta que ha deixat molts trons i poca pluja. A Palamós tant sols han caigut 0,2 mm amb un ambient força xafogós.
Altres dades de precipitació al Baix Empordà: Palafrugell 2,2 mm, Verges 1,8 mm, Calonge 1,3 mm o la Bisbal 0,6 mm. Aquesta inestabilitat que fins ara ens ha portat molt soroll per no res, podria incrementar-se al llarg de les properes hores, no obstant, les precipitacions més importants, com ja sol ser habitual, es preveuen a l'interior de la demarcació.

Pel que fa a les dades del dia a Palamós., temperatura màxima 22,3ºc, mínima 18,9ºc. Cel amb nuvolusitat variable. Pluja 0,2 mm. Vent de garbí o xaloc a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 39 km/h garbí. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1017 hpa, mínima 1014 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 79 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Mapa de llamps d'avui.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós es preveu un dia ennuvolat amb alguna clariana esporàdica. Podria caure algun petit ruixat o alguna roina al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts i fins demà a primeres hores de la tarda, amb possibilitats que s'escolti algun tro. A la resta de la demarcació poden anar caient alguns ruixats inconnexos i alguna petita tronada al llarg de les properes hores, sobretot cap a l'interior., aquestes precipitacions disperses es mantindran fins a la tarda amb més possibilitats de pluja cap a la Selva.

La temperatura màxima pot rondar els 20/22ºc a la costa, els 22/25ºc a l'interior i els 10/18ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 14/16ºc a la costa, fins a 10/14ºc a l'interior i fins a 6/10ºc al Pirineu

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix o restarà en calma, fins la matinada de dimarts, llavors entrarà tramuntana a 10/15 nusos. Al matí hi haurà vent de tramuntana a 15/20 nusos. A la tarda es mantindrà la tramuntana a 15/20 nusos., mar endins i al nord del Cap de Begur s'arribarà a 25/30 nusos. A la nit es preveu que la tramuntana s'intensifiqui arribant fins a 20/25 nusos i a 30/35 nusos mar endins i al nord del Cap de Begur.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, fins la matinada de dimarts. Al matí tindrem forta maror mar endins i maror arran de costa. A la tarda hi haurà la mateixa situació, amb àrees de maregassa mar endins. A la nit hi haurà maror arran de costa i de forta maror a maregassa mar endins (ones de 3,3 m).



Mapa d'onatge previst per dimarts a la nit.