Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 11 de maig del 2011

Com si fos l'estiu


Mapa de llamps d'avui.


Com si d'una jornada estival es tractés, avui hem pogut veure com creixien potents núvols de tempesta a la zona pirinenca i pre-pirinenca., en canvi, a nosaltres només ens arribaven algunes encluses, amb un ambient càlid a l'interior i marcat pel vent de garbí a la costa, el qual mantenia l'ambient una mica més fresc.

Aquest ambient càlid ha estat fins i tot calurós en moltes poblacions, com per exemple a Celrà on han tingut 29,4cº de màxima, Medinyà on s'ha arribat a 28,0ºc o Girona amb 26,0ºc. A la nostre comarca han arribat fins a 26,2ºc a La Bisbal o 25,2ºc a Verges. Pel que fa a les pluges que han afectat el Ripollès i La Cerdanya, a Guils de Cerdanya han caigut 29,7 mm, a Sta. Magdalena de Serinyà 32,3 mm i a Setcases 7,2 mm.

Dades del dia a Palamós: temperatura màxima 19,8ºc, mínima 12,5ºc. Vent de garbí a 15/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 31 km/h. Estat del cel serè al matí i amb alguns núvols alts a la tarda, producte de les tempestes pirinenques. Estat de la mar amb marejol arran de costa i marejol o maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1025 hpa, mínima 1019 hpa. Humitat relativa màxima 90 %, mínima 76 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós es preveu assolellat, amb alguns intervals de núvols alts i mitjos, més importants a partir de la tarda on podran enterbolir l'acció solar., tampoc es descarta que aparegui algun núvol baix o banc de boira marítima al matí. A la resta de la demarcació hi haurà un temps semblant fins a migdia, a partir de llavors creixeran nuvolades que poden deixar alguns ruixats i alguna tempesta cap al Pirineu, Serralada Transversal i també en altres indrets de l'interior de forma més desgastada.

La temperatura pot rondar els 20ºc a la costa, els 23/27ºc a l'interior i els 15/22ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 14/16ºc a la costa, fins a 12/14ºc a l'interior i fins a 8/12ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma o bufarà fluix amb component sud-oest, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem vent fluix de component sud i est o calma. A la tarda hi haurà vent fluix de garbí. A la nit entrarà una mica de terral a 6/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol generalitzat, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous. La resta de la jornada hi haurà mar arrissada o calma.