Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 31 de maig del 2011

Molts altocúmulus i poca pluja


Imatge dels altocúmulus que s'han vist aquesta tarda.


Tal com es preveia, el Baix Empordà ha estat un dels indrets on menys ha plogut, juntament amb la comarca veïna de l'Alt Empordà, afectada de ple pels vents del nord. Aquests vents del nord, han netejat ràpidament la nuvolusitat més important que ens ha portat alguns plugims a primeres hores de la tarda i llavors s'ha acabat imposant el sol, juntament amb l'aparició de molts núvols mitjos, com els que podeu veure al damunt d'aquestes línies.

Algunes de les precipitacions més importants que trobem a la nostra demarcació s'han concentrat a l'oest., tot seguit en faig un resum: St. Feliu de Pallerols 33,0 mm, St. Hilari Sacalm 28,8 mm, Arbúcies 20,8 mm, Olot Pla de Dalt 13,2 mm, Breda 8,8 mm o Girona-Devesa 6,8 mm.
Al Baix Empordà, trobem precipitacions molt més minses, aquests són alguns dels registres: La Bisbal 6,6 mm, St. Feliu de Guíxols 4,0 mm, Calonge Mas Pallí 3,6 mm, Palafrugell 3,2 mm o Calonge 2,8 mm.

Pel que fa a les dades del dia de Palamós., temperatura màxima 21,3ºc, mínima 16,5ºc. Pluja 1,0 mm. Estat del cel amb nuvolusitat variable i alguns plugims a primeres hores de la tarda. Vent de component nord a 15/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 56 km/h. Estat de la mar amb forta maror mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1018 hpa, mínima 1014 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 42 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós s'espera un dia amb predomini del sol, així i tot, al llarg del matí poden aparèixer alguns núvols alts decoratius., a la tarda també podran formar-se alguns núvols baixos arran de costa. No es preveu pluja. A la resta de la demarcació hi haurà un temps semblant, amb algunes nuvolades a prop del Montseny que poden deixar quatre gotes.

La temperatura màxima pot rondar els 18/20ºc a la costa, els 20/22ºc a l'interior i els 10/18ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 14/16ºc a la costa, fins a 8/12ºc a l'interior i fins a -1/7ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà a uns 20/25 nusos al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí hi haurà vent de tramuntana a 15/20 nusos, superior mar endins i al nord del Cap de Begur. A la tarda es mantindrà la tramuntana a 15/20 nusos. Al Cap de Creus es poden assolir els 35 nusos. A la nit tindrem tramuntana amestralada a 20 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i forta maror mar endins, amb àrees de maregassa, fins la matinada de dimecres. La resta de la jornada tindrem la mateixa situació.


Més imatges dels altocúmulus d'aquesta tarda: