Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 24 de maig del 2011

Més calor que a l'estiu



En ple estiu, a Palamós moltes vegades no arribem als 30ºc de màxima, degut a la marinada que manté l'ambient una mica més fresc arran de mar. La manca de vent de mar i l'aparició del temut vent de ponent i també tramuntana cremadora, ha provocat que avui s'hagin assolit els 30ºc de màxima, fet totalment excepcional per aquestes dates., sortosament, la manca d'humitat ha evitat una major sensació de calor.

A les contrades d'interior, on el termòmetre si que pot assolir els 30ºc de manera més habitual, avui també ha estat un dia tòrrid, ja que encara ha fet més calor que ahir.
Aquests són alguns dels exemples que trobem: Medinyà 33,0ºc, La Bisbal d'Empordà II 32,6ºc, Castellò d'Empúries El Temple 32,4ºc, Salt-Barri Vell 32,3ºc, St. Miquel de Fluvià 32,1ºc, Castellò d'Empúries Pol Ind 32,0ºc, Verges 31,0ºc o Palafrugell 29,9ºc.

Pel que fa a les dades del dia a Palamós, temperatura màxima 29,8ºc, mínima 17,5ºc. Estat del cel serè, calitja. Vent a 10/20 km/h de mitjana amb predomini del nord i sud-oest, ratxa màxima 39 km/h nord. Estat de la mar, marejol arran de costa, maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1022 hpa, mínima 1021 hpa. Humitat relativa màxima 74 %, mínima 29 %. Dades de meteoclimatic .com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós s'espera una dia assolellat i calurós. A la resta de la demarcació hi haurà un panorama similar, exceptuant algunes nuvolades de tarda que poden aparèixer al Pirineu amb algun ruixat fruit de la mateixa calor.

La temperatura màxima pot rondar els 26/30ºc a la costa, els 30/35ºc a l'interior i els 24/29ºc al Pirineu. La mínima també serà molt alta, d'uns 17/20ºc tant a la costa com a l'interior de l'Empordà, 14/16ºc en altres indrets de l'interior i 6/12ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 10/14 nusos, al llarg de la matinada de dimecres. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/10 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de garbí o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, al llarg de la matinada de dimecres. Al matí tindrem mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins, amb mar de fons de nord. A la tarda hi haurà marejol generalitzat, amb una mica de mar creuada. A la nit hi haurà mar arrissada.