Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 18 de maig del 2011

Núvols alts i núvols baixos


Imatge captada aquesta tarda per la càmera de TV3.


Com podeu observar a la imatge superior, aquesta tarda han anat apareixent alguns núvols baixos que entraven de mar cap a terra impulsats pel vent de llevant fluix que bufava, a més, també s'han vist algunes franges de núvols alts que s'acostaven per l'oest. Tots aquests fets, juntament amb la lleugera mar de fons de llevant que hi ha, ens indiquen que s'acosta un canvi de temps.

Aquest canvi de temps tant sols ens pot portar un lleuger augment de la nuvolusitat com ha passat avui, i una mica de mar de llevant perquè la borrasca que ho genera passarà molt al sud de la nostra posició, concretament, tendirà a quedar anclada cap a Algèria. El que ens afectarà de ple serà la falca anticiclònica.

Pel que fa a les dades del dia, temperatura màxima 19,4ºc, mínima 13,7ºc. Estat del cel serè al matí, amb alguns núvols alts i baixos a la tarda. Estat de la mar amb marejol generalitzat, amb mar de fons de l'est. Vent predominant de l'est a 5/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 15 km/h est. Humitat relativa màxima 88 %, mínima 77 %. Pressió atmosfèrica màxima 1018 hpa, mínima 1016 hpa. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dijous

Aquests dijous a Palamós s'espera un dia amb intervals nuvulosos de tipus alt i baix que poden enterenyinar el cel. A la resta de demarcació hi haurà una situació semblant, amb el creixement de nuvolades de tarda cap al Pirineu que poden deixar algun ruixat.

La temperatura vindrà marcada per la sensació de xafogor, la màxima pot rondar els 18/20ºc a la costa, els 22/26ºc a l'interior i els 16/20ºc al Pirineu. La mínima pot rondar els 14 ºc a la costa, els 10/13ºc a l'interior i els 4/8ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component est o restarà en calma, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem vent de gregal o llevant a 6/8 nusos. A la tarda hi haurà vent fluix de llevant o calma. A la nit tindrem la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous, amb mar de fons de l'est. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda i a la nit hi haurà marejol generalitzat amb mar de fons de l'est.