Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 4 de maig del 2011

Posta de sol enterbolida


Posta de sol d'avui.


La jornada assolellada que hem tingut avui, ha vingut acompanyada per l'aparició de nombroses franges de núvols alts (cirrus i cirroestratus) i també han aparegut alguns núvols baixos a la tarda (estratocúmulus).
L'aparició d'aquests núvols alts i la presència de moltes partícules en suspensió ens han donat una posta de sol molt enterbolida.

Pel que fa altres aspectes de la jornada, la temperatura màxima ha pujat fins a 21,0ºc, la mínima ha devallat fins a 13,4ºc. El cel s'ha mantingut asserenat, amb alguns núvols alts i baixos a la tarda, amb molta calitja, tal com s'observa a la foto de l'encapçalament.
El vent ha bufat amb component nord fins a mig matí, llavors ha entrat garbí a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 37 km/h gregal. L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa.
La humitat relativa ha oscil.lat entre el 86/51% i la pressió atmosfèrica ha rondat els 1016/1013 hpa. Dades de meteoclimatic.com i meteocat.com.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós s'espera un dia assolellat amb algun núvol baix decoratiu. A la resta de demarcació tindrem un panorama semblant, amb nuvolades més importants a prop del Montseny i altres sectors muntanyosos, les quals poden deixar quatre gotes.

La temperatura màxima pot pujar fins a 19/21ºc a la costa, fins a 22/26ºc a l'interior de la demarcació i fins a 16/20ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 12/14ºc a la costa, fins a 8/10ºc a l'interior i fins a 4/6ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix de direcció nord o restarà en calma al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí bufarà vent fluix del sud o restarà en calma. A la tarda hi haurà vent fluix de garbí a 4/6 nusos. A la nit encalmarà.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins, al llarg de la matinada de dijous. La resta de la jornada tindrem un panorama semblant, amb una mica de marejol a la tarda.