Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 12 de maig del 2011

Repetició de la jugada


Mapa de precipitació prevista en tres hores per demà a les 15 h. Observeu com pot tornar a ploure cap al Pirineu.


Tal com es preveia, avui s'ha tornat a repetir una situació meteorològica molt semblant a la jornada passada, amb temperatures molt elevades a l'interior i el creixement d'algunes tempestes a la zona pirinenca, les quals s'han anat traslladant molt més desgastades en forma de ruixats cap a d'altres punts de l'interior de Girona.

Aquests ruixats i tempestes han deixat com a quantitats més significatives 45,7 mm a Olot., 28,4 mm a Llanars., 11,0 mm a Setcases o 7,0 mm a Banyoles. Pel que fa a les temperatures màximes, trobem com a exemples prou significatius els 27,8ºc de Bellcaire d'Empordà, els 27,4ºc de Girona-Devesa o els 27,3ºc de La Bisbal d'Empordà.

Pel que fa a les dades de Palamós., temperatura màxima 21,4ºc, mínima 13,7ºc. Estat del cel serè al matí, amb alguns núvols mitjos que han tapat el cel a la tarda, amb la caiguda d'alguna gota inapreciable. Vent amb predomini del garbí a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 19 km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol. Humitat relativa màxima 92 %, mínima 65 %. Pressió atmosfèrica màxima 1019 hpa, mínima 1017 hpa. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós esperem un dia assolellat, amb l'arribada d'algunes franges de núvols alts i mitjos amb el pas de les hores. Altre vegada poden tornar a crèixer alguns ruixats o alguna tempesta de tarda, cap a les zones muntanyoses de la demarcació, en principi molt més febles que avui.

La temperatura màxima no tindrà grans canvis. La temperatura mínima pot ser més elevada que ahir, ja que el cel pot estar mig tapat per les restes nuvoloses de les tempestes de tarda., aquestes mínimes poden situar-se en els 15/16ºc a bona part de l'interior i la costa, més baixes al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord, al llarg de la nit/matinada de dijous o divendres. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda hi haurà vent de garbí a 6/10 nusos. A la nit es mantindrà el garbí fluix.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa, al llarg de la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà marejol generalitzat. A la nit quedarà mar arrissada arran de costa i marejol mar endins.