Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 8 de maig del 2011

Pluja insignificant i retorn de l'anticicló


Imatge captada aquest matí per la càmera de TV3.


El front que ens ha creuat durant la passada matinada, podem dir que ha passat amb més pena que glòria per les nostres contrades. Tot i el cel amenaçador que hem tingut al llarg de dissabte passat i aquest matí, a Palamós només han caigut quatre gotes inapreciables, situació que s'ha repetit a la majoria de poblacions gironines. Com a dades més destacades de precipitació al Baix Empordà i Gironès trobem els 1,6 mm de St. Gregori, els 0,4 mm de Girona-Devesa, els 0,3 mm de Calonge, els 0,2 mm de La Bisbal o els 0,2 mm de Llagostera.

Pel que fa a l'estat de la mar, aquí si que s'ha notat més aquest canvi de temps, ja que aquesta passada matinada hi havia onatge que arribava als 1,68 m d'alçada, és a dir, hi havia forta maror, segons la boia de Palamós. Arran de costa trobem maror amb mar de fons de llevant.

Sembla que l'estabilitat atmosfèrica es voldrà afiançar encara més al llarg de la propera setmana, amb l'arribada de l'anticicló i l'advecció en nivells mitjos de la troposfera, d'una massa d'aire subtropical que arribarà als 14ºc a uns 1500 m d'alçada a partir de dimecres., aquest fet voldrà dir que no seria d'extranyar que s'arribés a registres propers o superiors a 30cº en molts punts de l'interior., a la costa la brisa marina pot frenar una mica el termòmetre i a falta d'una propera confirmació, tampoc es descarta que algun dia apareguin les típiques boires costaneres.

Pel que fa a altres dades del dia, temperatura màxima 20,3ºc, mínima 15,9ºc. Vent amb component nord i est a 5/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 27 km/h. Estat del cel amb nuvolusitat de tipus baix, abundant al matí, i ambient assolellat a partir de migdia. Pluja inapreciable. Humitat relativa màxima 96 %, mínima 77 %. Pressió atmosfèrica màxima 1018 hpa, mínima 1015 hpa. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós tindrem un dia assolellat, amb alguns núvols baixos decoratius, més importants al final del dia. A la resta de la demarcacio hi haurà un temps similar, amb algun banc de boira matinal i nuvolades de tarda que poden deixar algun ruixat cap a la Cerdanya o Ripollès.

La temperatura màxima pot pujar fins a 21/23ºc a la costa, fins a 26/28ºc a l'interior i fins a 14/20 cº al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 12/14ºc a la costa, fins a 14/16ºc a l'interior de la Garrotxa i Alt Empordà i fins a 6/12ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma o bufarà molt fluix de direcció variable, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí bufarà vent fluix de llevant. A la tarda hi haurà vent fluix de llevant o calma. A la nit es mantindrà la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada, amb mar de fons de llevant, al llarg de la matinada de dilluns. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda es mantindrà la mar de fons de llevant igual com a la nit, amb marejol arran de costa i maror mar endins.