Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 9 de maig del 2011

La boira ha tornat


Imatge de la boira captada a les onze del matí per la càmera de TV3.


Aquest dilluns la boira marítima ha tornat a aparèixer i ha afectat els primers metres de la línia costanera. Tal com apuntava ahir, aquesta setmana poden anar apareixent alguns bancs de boira arran de costa, sempre que existeixi un lleuger vent amb component marítima que l'acosti cap a terra, com el vent de llevant fluix que ha bufat avui.

Pel que fa a altres aspectes de la jornada., la temperatura màxima ha pujat fins a 18,5ºc, la mínima ha sigut de 13,7ºc. L'estat del cel s'ha mostrat amb alguns bancs de boira a les hores centrals, amb ambient més assolellat a la tarda i de bon matí., també s'han vist alguns cirrus. El vent ha bufat fluix amb component est, ratxa màxima 19 km/h. L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror o marejol mar endins i marejol o mar arrissada arran de costa, amb mar de fons de l'est. La humitat relativa ha oscil.lat entre el 94/84 % i la pressió atmosfèrica ha rondat els 1018/1023 hpa. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós tindrem un dia amb predomini del sol, no obstant, poden presentar-se nombrosos núvols alts i també algun banc de boira marítima, sobretot al matí. A la resta de demarcació s'espera un dia semblant, amb algun banc de boira matinal que es dissiparà ràpidament.

La temperatura màxima rondarà els 18/20ºc a la costa, els 24/26cº a l'interior i els 18/21cº al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 13/15ºc a la costa, fins a 8/11ºc a l'interior i fins a 4/7ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma o bufarà molt fluix amb component est, fins el matí de dimarts. A partir de migdia entrarà vent del sud fluix. A la tarda hi haurà vent de garbí a 6/10 nusos. A la nit es mantindrà el garbí a 6/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa, amb mar de fons de l'est, la llarg de la matinada de dimarts. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda hi haurà marejol generalitzat, amb àrees de maror mar endins. A la nit hi haurà la mateixa situació.



Imatge satèl.lit on s'observa la boira que hi hagut avui. Font: meteocat