Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 4 de maig del 2011

Poca pluja i temperatura pels núvols


Mapa de màximes d'ahir. Fer clic per ampliar. Font: meteoclimatic.


Ahir es va complir la dita que diu: "Pel maig cada dia un raig", ja que altre vegada a primeres hores de la tarda ens va ploure una mica, en forma de pluja feble, degut a l'arribada d'algun petit nucli tempestuós desgastat que es va formar a l'interior de la demarcació i que es va desplaçar fins a la costa. Malgrat tot, les quantitats de pluja enregistrades a la nostra comarca van tornar a ser molt poc destacades, amb l'excepció de l'extrem sud., en la majoria de casos, però, tant sols van ser testimonials.

Pluja recollida ahir a la tarda al Baix Empordà:

St. Feliu de Guíxols 6,0 mm
Calonge 3,4 mm
Calonge-Mas Pallí 2,2 mm
La Bisbal 1,8 mm
Palamós 1,4 mm
Monells 0,9 mm
Torroella de Montgrí 0,5 mm


El fet més destacat i que mes va cridar l'atenció és l'espectacular remuntada que van experimentar les temperatures degut a l'entrada de vent de ponent i garbí fluixos, especialment a l'interior del Gironès, Selva i Baix Empordà. En molts casos es va produir une efecte contrari i molt curiós, ja que després de la pluja en comptes de baixar la temperatura, aquesta va pujar en molts indrets.
Algunes de les temperatures màximes d'ahir van ser pre-estiuenques!

Màximes enregistrades en alguns indrets de La Selva, Gironès i Baix Empordà:

Osor 28ºc
Medinyà 27,5ºc
Llagostera-Can Gotarra 26,2ºc
Girona-Devesa 26,1ºc
Monells 25,3cº
La Bisbal 25,1ºc
Anglès 24,4ºc
Verges 23,5ºc
Castell d'Aro 22,5ºc
Torroella de Montgrí 22,5ºc


Pel que fa a les dades del dia d'ahir a Palamós. Temperatura màxima 20,6ºc, mínima 10,4ºc. Pluja 1,4 mm. Vent amb component sud i oest a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 29 km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror mar endins (ones entre 0,7/1 m d'alçada). Estat del cel amb predomini del sol al matí i més tapat a la tarda amb plugim. Pressió atmosfèrica màxima 1011 hpa, mínima 1005 hpa. Humitat relativa màxima 90 %, mínima 57 %. Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado.