Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 6 de maig del 2012

Algun plugim al vespre i estelles al port


Troncs de pi preparats per ser convertits en estelles que seran utilitzades com a combustible a Sardenya.


A la imatge superior, captada aquesta tarda, podem veure unes piles de troncs estivades al damunt del Moll Nou, acompanyant un cel enterenyinat per núvols alts.

Malauradament, i a l'espera que es construeixi alguna central de biomassa a prop nostre, com la prevista a Cassà de la Selva, aquesta setmana s'ha tornat a enviar un gran vaixell carregat amb 4.000 tones de fusta i estelles procedents dels boscos de les comarques gironines. Segons Diari de Girona, aquesta nova partida forma part de les 35.000 tones que l'empresa Enerfust de Cassà de la Selva s'ha compromès a enviar a aquell país. La destinació final d'aquesta fusta és una planta elèctrica de Sardenya i la seva funció serà la de substituir el carbó (la matèria primera que la fa funcionar) com a font d'alimentació. Totes aquestes estelles i troncs provenen, majoritàriament, dels desperfectes causats per la nevada del març del 2010.



Muntanya d'estelles preparades per ser enviades en vaixell des del Port de Palamós amb cirrus i cumulus al cel.



Una altre imatge dels troncs amb Palamós al fons i abundants cirrus spissatus al cel, els quals acaben per tapar tot al cel a mà dreta, convertint-se en cirrostratus.


Pel que fa al més destacat d'avui diumenge a Palamós, meteorològicament parlant, trobem els plugims que han caigut aquest vespre, amb tan sols 1,2mm recollits. Malgrat aquests plugims de darrera hora, com podem comprobar a les imatges, el Sol ens ha acompanyat la major part del dia., això si, amb abundants núvols alts que enterenyinaven el cel i alguns núvols més gruixuts a primeres hores del dia i al vespre. La temperatura màxima ha pujat fins a 19,6º C i la mínima també ha sigut molt alta, ja que només ha baixat fins a 13,5ºC. El vent ha bufat fluix amb component variable al matí i al vespre, i del sud-oest a 10/15 km/h a la tarda, ratxa màxima 29 km/h. La mar s'ha presentat amb marejol arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1015 hpa, mínima 1009 hpa. Humitat relativa màxima 88 %, mínima 49 %.

D'altre banda, aquestes són les dades de precipitació al Baix Empordà fins les 21:00h d'avui diumenge: Verges 2,6 mm., La Bisbal 2,2 mm., Calonge-Mas Pallí 1,4 mm., Les Olives 1,3 mm., Palafrugell 1,2 mm o Palamós-La Fosca 1,2 mm. Dades de meteoclimatic.com.



Imatge de radar d'aquest vespre.


Previsió per aquest dilluns

A Palamós preveiem un dia dominat pel Sol, així i tot, podran quedar alguns intervals de núvols baixos i alguns núvols alts decoratius, més destacats a primeres hores de la jornada. No s'esperen precipitacions. A la resta de la demarcació també hi dominarà l'astre rei, amb alguns núvols d'evolució al Pirineu i zones properes, on no es descarta alguna gotellada de tarda.

La temperatura màxima pot arribar fins a 21/15º C a l'interior, fins a 17/21º C a la costa i fins a 12/19º C al Pirineu. La mínima pot rondar els 9/12º C a la costa, els 4/8º C a l'interior i els 1/6º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component nord i oest, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí hi haurà vent de garbí a 4/8 nusos. A la tarda s'espera vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit hi haurà vent de component sud-oest a 4/8 nusos.

L'estat de la mar al nostre sector costaner es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i marejol mar endins, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí tindrem mar arrissada o mar plana arran de costa i marejol mar endins. A la tarda esperem marejol generalitzat. A la nit hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i marejol mar endins.


Més imatges del dia d'avui, on apreciem nombrosos núvols alts i alguns cumulus cap a l'interior, mirant cap al nord i oest: