Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 3 de maig del 2012

Més vent de garbí


Mapa de temperatura i vent en superfície previst per divendres a migdia.


Novament, la jornada d'avui dijous ha vingut marcada per la presència del vent de garbí o llebeig, el qual ha mantingut la temperatura a ratlla arran de costa, amb una màxima de tan sols 16,3º C a Palamós, malgrat el domini de l'ambient assolellat.

Com sol ser habitual, aquest vent del sud-oest arriba reescalfat al prelitoral de Girona, fent pujar les temperatures. Alguns dels valors més elevats han superat els 24º C, com els 25,1º C de Salt, els 24,5º C de Medinyà, els 24,0º C de Girona-Devesa o els 23,6º C de Verges i a La Bisbal d'Empordà.

Altres dades d'avui dijous a Palamós., temperatura mínima 10,6º C. Estat del cel amb predomini del Sol i algun núvol baix passatger. Vent de garbí a 15/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 40 km/h. Estat de la mar amb forta maror mar endins i maror arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1015 hpa, mínima 1010 ha. Humitat relativa màxima 93 %, mínima 73 %. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest divendres

A Palamós preveiem un dia enterenyinat per núvols alts i mitgencs. A la resta de la demarcació la jornada es presentarà amb intervals nuvolosos en varis nivells i grans clarianes. A la tarda es podria escapar algun ruixat a prop del Montseny, Serralada Transversal i Pirineu.

La temperatura màxima pot pujar fins a 22/25º C a l'interior, fins a 17/20º C a la costa i fins a 15/20º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 9/11º C a la costa, fins a 5/8º C a l'interior i fins a 2/5º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest a 12/16 nusos, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí hi haurà vent de garbí a 16/20 nusos. A la tarda s'espera una situació similar. A la nit bufarà vent de direcció sud-oest a 8/12 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb forta maror mar endins i amb maror arran de costa durant tota la jornada.