Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 24 de maig del 2012

Temperatures càlides, cel asserenat i poc vent


Imatge del cel asserenat i la mar tranquil·la que hem tingut les dues darrreres jornades. Fotografia realitzada ahir a la tarda a La Fosca.


La imatge superior és un clar exemple del temps que hem tingut les dues darreres jornades. Si els dos primers dies de la setmana els cels grisos i els plugims eren la tònica dominant, el passat dimecres i avui dijous el Sol ha estat el protagonista, juntament amb una marcada recuperació dels termòmetres.
Aquesta calorada es veu afavorida per la radiació solar, la qual, encara que no ho sembli, és més intensa en aquestes dates que en el mes d'agost i pot provocar algun ensurt a les pells encara poc acostumades al Sol.

Avui dijous a la demarcació gironina s'han assolit les següents màximes: Salt 31ºC, Llagostera 30ºC, Medinyà 29,6ºC, Mieres 29,4ºC, Sant Gregori 29,2ºC.

Al Baix Empordà tampoc ens hem quedat curts. Màximes d'avui: La Bisbal 28,6ºC, Les Olives 27,6ºC, Verges 27,1ºC o Calonge amb 26,4ºC.

Pel que fa a les dades d'avui dijous a Palamós (entre parèntesis veiem les d'ahir dimecres)., temperatura màxima 22,8ºC (22,4ºC), mínima 15,6ºC (13,5ºC). Estat del cel, asserenat amb alguna resta d'encluses (asserenat a la tarda i amb algun núvol baix al matí). Vent fluix de direcció variable (ídem), ratxa màxima 19km/h (21km/h). Mar arrissada o marejol arran de costa i marejol mar endins (ídem). Humitat relativa màxima 88% (90%), mínima 52% (49%). Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa (ídem), mínima 1017hPa (1016hPa). Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest divendres

A Palamós preveiem un dia assolellat, amb algun núvol alt decoratiu. A la resta de la nostre demarcació el dia també estarà dominat pel Sol, malgrat la presència d'algun núvol alt i mitgenc, especialment a l'interior. Amb el pas de les hores poden crèixer núvols d'evolució cap a l'interior, sobretot en zones de muntanya., fins i tot, pot caure algun ruixat acompanyat per tempesta al Pirineu.

La temperatura màxima pot rondar els 28/31ºC a l'interior, els 20/24ºC a la costa i els 21/27ºC al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 8/12ºC al Pirineu, fins a 10/12ºC a l'interior i fins a 13/15ºC a la costa.

El vent en el nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component oest o restarà en calma, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí hi haurà vent de garbí a 8/12 nusos. A la tarda s'espera vent de garbí a 10/14 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de component sud-oest.

L'estat de la mar en el nostre sector costaner es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i amb marejol mar endins, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí tindrem marejol generalitzat. A la tarda esperem marejol o maror arran de costa i maror mar endins.