Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 14 de maig del 2012

"Cel empedrat, terra mullat"


Imatge dels Altocumulus stratiformis que han aparegut aquest vespre.


Els núvols que veiem a la imatge superior inspiren la dita que diu "cel empedrat, terra mullat", aquests Altocumulus stratiformis, ens indiquen que en les properes hores la possibilitat de pluges torna a fer-se present., de fet, en aquests moments ja descarreguen ruixats i tempestes a la meitat nord de la demarcació. L'arribada d'un solc d'aire fred en alçada, amb isos de -17/-18ºC a 500hPa, està provocant aquest augment de la inestabilitat. Cal ressaltar que aquests ruixats, de manera dispersa, poden afectar altres indrets de Girona i, fins i tot, no es descarta que es pugui escapar algun ruixat a Palamós al llarg de la nit de dilluns a dimarts.



Imatge de radar a les 21:42h.


Tot i que la visió d'aquest tipus de cel, amb aparença de terra empedrat, moltes vegades no coincideix amb l'arribada de pluges, aquesta vegada ho han encertat de ple, tal com podem veure a la imatge del radar.


Més imatges dels Altocumulus stratiformis que han aparegut aquesta tarda a sobre les Gavarres:








Dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 19,2ºC, mínima 15,4ºC. Estat del cel amb algun núvol alt i mitgenc decoratiu, més destacats al vespre. Vent de tramuntana a la matinada a 15/20 km/h i vent de garbí a la tarda a 15km/h de mitjana, ratxa màxima 53 km/h N. Estat de la mar amb marejol o maror arran de costa i maror o forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 47%. Dades de meteoclimatic.com