Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 19 de maig del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de superfície amb fronts previst per la nit de dissabte a diumenge. Comprobeu com tindrem una pertorbació al damunt.


Aquest dissabte a Palamós tindrem un matí amb intervals de núvols baixos i algunes clarianes. Al llarg de la tarda el cel s'anirà carregant fins quedar tapat, a més, pot caure alguna roina. De cares a la nit de dissabte a diumenge, però sobretot al llarg de la matinada de diumenge, pot descarregar algun ruixat de moderada intensitat acompanyat per tempesta. A la resta de la demarcació el dia també començarà amb algunes clarianes., no obstant, amb el pas de les hores els núvols baixos aniran a més i podran deixar alguna roina o plugim en sectors costaners. A la zona pirienca i en sectors adjacents poden començar a descarregar algunes tempestes de tarda, localment amb forta intensitat i acompanyades amb calamarsa.

La temperatura màxima rondarà els 20/24ºC a l'interior, els 17/20ºC a la costa i els 16/20ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component est a 4/8 nusos, durant aquest matí. A la tarda s'espera vent de llevant o gregal a 4/8 nusos. A la nit bufarà vent fluix de direcció variable., en cas de tempesta hi pot haver alguna ratxa moderada.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada durant tot el dia, amb mar de fons de llevant., al nord del cap de Creus hi haurà forta maror.


Aquest diumenge a Palamós, el pas d'una pertorbació per sobre nostre, pot portar-nos un temps molt inestable, amb alguna tímida clariana. De bon matí ens llevarem amb cel cobert i amb alguna feble precipitació. Amb el pas de les hores les clarianes s'aniran fent més presents, així i tot, no es descarta que a la tarda tornin a crèixer algunes nuvolades i acabar deixant algun ruixat. A darreres hores del dia, la tramuntana entrarà a l'Empordà i farà disminuir les possibilitats de pluja.
A la resta de la demarcació preveiem un dia molt variable, amb algunes febles precipitacions de bon matí i obertura de clarianes a migdia. A la tarda poden crèixer importants nuclis convectius i descarregar ruixats i tempestes irregulars, més freqüents i intensos a l'interior que a la costa. A prop del Montseny, Pirineu i sud de la Costa Brava, hi pot haver alguna tempesta forta amb calamarsa o pedra i ratxes fortes de vent, tot això fins al vespre. La cota de neu pot acabar baixant fins als 1800 metres.

Les temperatures, en general, seran més baixes que el dia anterior, especialment allà on descarregui fort., fins i tot, les mínimes poden ser uns 5ºC inferiors en punts de l'interior i Pirineu, donant-se a darreres hores del dia.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest a 4/8 nusos, durant la matinada diumenge. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable. A la tarda s'espera vent de gregal a 4/8 nusos. A la nit bufarà vent de tramuntana a 8/12 nusos., al nord del cap de Begur i mar endins pot bufar tramuntana amestralada a 24 nusos, amb ratxes superiors.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada durant la matinada de diumenge. Al matí i a la tarda tindrem la mateixa situació, amb mar de fons del sud. A la nit hi haurà marejol arran de costa i forta maror mar endins, amb mar creuada.



Mapa de precipitació en tres hores previst per diumenge a les 18:00h. Observeu com, a priori, on menys plourà serà a l'Empordà.