Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 9 de maig del 2012

Boira matinal i 32ºC de màxima al Segrià.


Imatge de la boira alta que es veia avui a les 08:30h des de l'Estartit. Font: càmeres de TV3.


Tal com es preveia, la boira d'advecció ja ha començat a fer-se present en el dia d'avui. A primeres hores d'aquest dimecres, es podia veure una capa molt extensa de boira o núvols baixos que s'internava fins el prelitoral de la demarcació.
Amb el pas de les hores, la boira s'ha anat dissipant i a migdia gairebé havia desaparegut, deixant pas a un domini total de l'ambient assolellat a la tarda, juntament amb alguns intervals de núvols alts. Tot i la presència del Sol, a Palamós, el fet que hagi bufat vent de mar, ha provocat que la temperatura no hagi passat dels 18,0ºC.

Malgrat que nosaltres hem tingut temperatures relativament fresques, la calorada ja es comença a notar de valent en molts punts del país, especialment a les comarques de ponent i a l'interior de Tarragona, on ja han passat dels 30ºC de màxima.

Algunes de les temperatures més altes d'avui són els 32,2ºC d'Alcarràs, els 30,9ºC d'Aitona, els 30,0ºC de Lleida o els 30,9ºC de Vinebre. Cal destacar que a la comarca del Segrià les màximes de totes les poblacions han rondat els 30ºC.

A les comarques gironines trobem 25,5ºC a Salt, 24,9ºC a Girona o a Darnius i 24,7ºC a La Jonquera.

Dades d'avui dimecres a Palamós (entre parèntesis veiem les d'ahir dimarts)., temperatura màxima 18,0ºC (18,4ºC), mínima 13,6ºC (13,6ºC). Estat del cel cobert per boira alta al matí i cel asserenat a partir de migdia, amb algun núvol alt. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa. Vent de component est a 5/10km/h, ratxa màxima 19km/h (39km/h SO). Pressió atmosfèrica màxima 1021hpa (1018hpa), mínima 1017hpa (1015hpa). Humitat relativa màxima 94% (92%), mínima 84 % (62%). Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat.


Previsió per aquest dijous

A Palamós preveiem un dia bàsicament assolellat, amb algun banc de núvols baixos o boira de mar, especialment a primeres hores. A la resta de la demarcació també hi pot aparèixer algun banc de boira matinal, tant a la costa com a l'interior. També pot crèixer algun núvol d'evolució al Pirineu., en conjunt, però, el temps estarà dominat pel Sol.

La temperatura màxima pot rondar els 27/30ºC a l'interior i prelitoral, els 18/22ºC a la costa i els 23/27ºC al Pirineu.La temperatura mínima rondarà els 6/10ºC al Pirineu i interior i els 11/15ºC a la costa.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix de component sud i est, amb estones de calma, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí i a la tarda tindrem vent de component sud a 4/8 nusos. A la nit s'espera una situació similar.

L'estat de la mar es presentarà amb mar arrissada arran de costa i amb marejol mar endins, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí la situació serà molt semblant. A la tarda i la nit hi pot haver una mica de marejol, sobretot mar endins.