Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 18 de maig del 2012

Últimes dades i previsió de temps variable


Mapa de temperatura i vent en superfície previst per aquest migdia. Observeu com tindrem vent fluix de component est.


Les dues darreres jornades, podem dir que hem tingut una situació meteorològica marcada per l'abundant nuvolositat i per una gran variabilitat en la direcció del vent.
El passat dimecres es caracteritzà pel vent moderat de tramuntana, el qual arribà fins a una ratxa màxima de 64km/h. Tot i aquest vent del nord, els núvols no acabaren de marxar del tot i es mantigueren alguns intervals en varis nivells. La temperatura màxima pujà fins a 19,9ºC i la mínima es quedà en 12,8ºC. La humitat relativa màxima fou del 76% i la humitat més baixa arribà fins al 32%, degut al vent eixut. La pressió atmosfèrica oscil·là entre els 1022hPa de màxima i els 1019hPa de mínima. La mar arran de costa es mantingué amb mar arrissada o marejol i mar endins hi hagué de maror a forta maror.

Ahir dijous, la tramuntana va ser substituïda pel vent de garbí, el qual bufà a uns 20km/h de mitjana, amb una ratxa màxima de 39km/h. La mar, degut a aquest vent persistent del sud-oest, s'alterà amb maror generalitzada. L'estat del cel es va presentar amb abundants núvols baixos empesos pel vent de mar i alguna tímida clariana. La temperatura màxima es quedà més curta que el dimecres i només pujà fins a 17,4ºC., la mínima també sigué més baixa i es quedà amb 10,5ºC. La humitat relativa màxima fou del 91% i la humitat més baixa sigué del 60%. D'altre banda, la pressió atmosfèrica màxima arribà fins a 1021hPa i la més baixa del dia fou de 1013hPa. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per avui divendres

A Palamós preveiem un dia marcat per núvols i clarianes. Al llarg del matí poden fer-se presents abundants núvols baixos i no es descarta que caigui alguna roina. De cares a la tarda, tot i l'obertura de clarianes a partir de migdia, la nuvolositat en varis nivells seguirà amb nosaltres i es mantindrà la possibilitat que s'escapi alguna gota. A la resta de la demarcació la situació serà molt semblant, amb nuvolositat variable i la caiguda d'alguna feble i dispersa precipitació en qualsevol lloc i moment del dia, sobretot a primeres i darreres hores del dia.

La temperatura màxima pot rondar els 22/24ºC a l'interior, els 17/20ºC a la costa i els 15/20ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud i est a 4/8 nusos durant aquest matí. A la tarda s'espera una situació similar. A la nit bufarà vent de llevant a 6/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar de fons de llevant o xaloc durant aquest matí, amb maror generalitzada. A la tarda i a la nit es mantindrà la mar de fons de xaloc o llevant, amb maror generalitzada.



Mapa d'onatge previst per aquesta tarda. S'observa que hi pot haver mar de fons de l'est amb maror generalitzada.


Sembla que la inestabilitat ens podrà seguir acompanyant al llarg del cap de setmana, degut a l'arribada d'una pertorbació amb molt d'aire fred en alçada. Tot i que a Palamós no es preveuen grans quantitats d'aigua, els ruixats poden fer-se presents durant la tarda del dissabte i al llarg del diumenge. El que tindrem assegurat seran les temperatures a ratlla i els núvols destacats, amb un ambient més fresc que dies enrera, almenys fins inicis de la propera setmana.



Mapa de temperatura i geopotencial a 500hPa previst per aquest diumenge a les 12:00h. Observeu com tindrem un important embossament d'aire fred d'uns -25ºC a aquelles alçades, fet que propiciarà una gran activitat tempestuosa a la Península Ibèrica.