Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 1 de maig del 2012

Núvols baixos


Imatge dels núvols baixos que han aparegut aquesta tarda.


Si ahir les pluges ens van fer el salt, avui dimarts el Sol i el vent de garbí no han volgut faltar a la seva cita, tot això acompanyat per la formació d'alguns núvols baixos que es desplaçaven ràpidament a mercès del vent de garbí.
Aquests núvols baixos del gènere stratocumulus, són un dels núvols més freqüents al nostre planeta. Normalment es troben per sota dels 2400 metres, situats a més baixa altitud que els altocumulus, i es formen degut a l'existència de febles corrents d'aire ascendent que creen capes superficials de núvols, degut a l'existència d'aire més sec i estable per sobre d'ells, el qual evita un major desenvolupament vertical. De cares al pronòstic del temps no són gaire indicatius, ja que poden aparèixer sota diferentes condicions atmosfèriques.

Pel que fa a les dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 17,7º C, mínima 8,2º C. Estat del cel amb predomini del Sol tot i la presència d'intervals de núvols baixos. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa. Vent de component sud a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 29 km/h. Pressió atmosfèrica màxima 1017 hpa, mínima 1015 hpa. Humitat relativa màxima 90 %, mínima 74 %. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dimecres

A Palamós preveiem un dia assolellat, així i tot, apareixeran intervals de núvols baixos. L'ambient pot ser fresc arran de costa degut al vent de garbí. A la resta de la demarcació gironina esperem un dia dominat per l'astre rei, tot això acomanyat per algun núvol d'evolució a la zona pirinenca i algun núvol baix costaner, tampoc es descarta aguna boira o boirina matinal a les fondalades de l'interior.

La temperatura màxima pot rondar els 20/24º C a l'interior, els 17/20º C a la costa i els 13/19º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 7/10º C a la costa, fins a 3/6º C a l'interior i fins a -1/5º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component variable, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí hi haurà vent de garbí a 12/16 nusos. A la tarda s'espera vent del sud-oest a 10/14 nusos. A la nit bufarà vent de direcció sud-oest a 8/12 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i marejol arran de costa, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem marejol o maror arran de costa i maror mar endins. A la tarda esperem maror generalitzada. A la nit hi haurà marejol o maror arran de costa i maror mar endins.


Més imatges dels núvols baixos que s'han format avui: