Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 23 de maig del 2012

La cascada de Xamarel


La impresionant cascada de Xamarel envoltada per la selva i amb núvols baixos cobrint els cims muntanyosos.


Sens dubte, un dels espectacles naturals més captivadors de l'illa Maurici, és la gran quantitat de cascades que poblen les seves muntanyes. Una de les més famoses és la cascada de Xamarel.

La cascada de Xamarel ens sorpendrà en un extrem del parc Nacional de les Gorges del Riu Negre, al bell mig de la selva. Aquest paratge encisador, està format per una caiguda d'aigua que es divideix en tres parts des de 100 metres d'alçada. La cascada es veu alimentada pels rius "Saint Denis" i "Viande Salée", sobretot en el període comprès entre desembre i abril, degut a les grans pluges d'estiu i a la temporada de ciclons tropicals.

L'observació de la cascada de Xamarel es realitza des d'un petit promontori dotat d'un mirador i molt freqüentat per turistes, a més, també s'hi pot baixar per banyar-si.



Cascada de Xamarel.


Com podem veure a les imatges, a la cascada s'aprecien dues capes de roques diferenciades. La capa situada a la base de la cascada és de color marró clar i la capa situada a sobre és de color fosc. Aquestes capes són dues colades de lava dedats diferents. La de baix és la més antiga i pertany a un tipus de roca anomenada bretxa volcànica d'uns 8-10 milions d'anys d'antiguitat, exposada als procesos de meteorització durant milions d'anys, fins que aquesta quedà coberta per una capa més fosca de basalt i olivina, formada en una fase eruptiva d'uns 1,7-3,5 milions d'anys d'antiguitat.



La cascada de Xamarel envoltada de vegetació exhuberant.