Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 27 de maig del 2012

Diumenge de Sol i platja


Imatge de la platja Gran amb algunes persones prenent el Sol.


A diferència d'ahir, avui diumenge hem pogut gaudir d'un bon dia de Sol i platja, tal com podem veure a la imatge que obre aquest article. Cal destacar que el domini de l'astre rei, només s'ha vist acompanyat per l'arribada d'alguns núvols alts poc destacables a la tarda/vespre, provinents de les restes de les encluses que han deixat les fortes tempestes acompanyades amb calamarsa o pedra que han caigut al Pirineu.

A Palamós, avui diumenge, la temperatura màxima ha arribat fins als 21,9ºC i la mínima altre vegada ha sigut molt alta, ja que només ha baixat fins als 15,7ºC, símptoma que ens anem acostant a l'estiu amb les seves nits tropicals tan esperades. El vent ha bufat molt fluix amb direcció variable o s'ha quedat en calma, ratxa màxima 15km/h. La mar s'ha presentat amb mar plana o arrissada. La pressió atmosfèrica màxima ha oscil·lat entre un màxim de 1018hPa i un mínim de 1015hPa. La humitat relativa màxima ha sigut del 92% i la mínima del 71%. Dades de meteoclimatic.com



La mar avui estava molt tranquil·la, amb sense o molt poc vent, cel serè i amb una mica de calitja.


Previsió per aquest dilluns

A Palamós esperem una jornada dominada pel Sol, especialment al matí, així i tot, a la tarda hi haurà un augment nuvolós, sobretot amb núvols baixos i mitgencs. No es descarta que s'escapi alguna roina o plugim a darreres hores del dia. A la resta de la demarcació el dia també començarà amb força Sol., no obstant, amb el pas de les hores aniran creixent algunes nuvolades en punts de l'interior, especialment a prop del Pirineu i Serralada Transversal, les quals acabaran per descarregar alguns ruixats tempestuosos, localment amb calamarsa. Al llarg de la tarda també es podria escapar algun ruixat poc important en altres punts de la demarcació.

La temperatura màxima rondarà els 20/24ºC a la costa, els 27/30ºC a l'interior i els 15/22ºC al Pirineu. La mínima baixarà fins a 14/16ºC a la costa, fins a 10/14ºC a l'interior i fins a 7/12ºC al Pirineu.

El vent en el nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component variable o restarà en calma, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns., al nord del cap de Begur pot bufar tramuntana a 4/8 nusos. Al matí s'espera vent fluix de component sud i est o calma. A la tarda tindrem una situació similar. A la nit hi haurà vent fluix del nord-oest o calma.

L'estat de la mar en el nostre sector costaner es mantindrà amb mar plana o arrissada arran de costa i amb mar arrissada o marejol mar endins, durant tota la jornada.

Imatges del dia assolellat i la mar plana que hem tingut avui diumenge















La platja Gran sota el Sol.