Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 23 de novembre del 2018

Els efectes de la llevantada del 17-18 de novembre en imatges



Us poso un excel·lent recull fotogràfic i un vídeo dels efectes que va tenir la llevantada del passat cap de setmana.
Les fotos ens mostren el paisatge que es podia veure el matí del diumenge, després d'una nit marcada per les intenses i persistents precipitacions que afectaren la nostra comarca. Aquestes fantàstiques instàntanies i el vídeo foren captades per en David Gràcia. Una vegada més cal agrair-li  que les hagi volgut compartir amb nosaltres.
Primerament, cal dir que el vídeo que apareix sobre aquestes línies va ser filmat durant la nit de dissabte a diumenge. En ell es mostra la calamarsada que va caure a Calonge (imatges preses al carrer Doctor Vilaseca).

Pel que fa a les fotos, podem veure la crescuda que va experimentar la riera de Calonge i altres cursos fluvials.
En primer lloc podem observar el pont de la riera del Rifred i també la riera de Calonge fins arribar a la seva desembocadura, a Torre Valentina, així com el temporal de llevant.
Tot seguit ens apareix l'excepcional aspecte que presentava la cascada del Salt del Llop (Salenys, Santa Cristina d'Aro) de 55 metres d'alçada. Sens dubte es tracta d'un dels paratges naturals més espectaculars i sorprenents del Baix Empordà.
A continuació veiem el Pont Rodó, amb la riera de Mas Cases passant per sota ben plena, la resclosa del Molí d'en Lluís i la resclosa del Molí de les Roques, totes dues situades a la riera dels Molins.
Finalment, també veiem que les pluges semblen assegurar un bon any de bolets a les Gavarres, després que els anys anteriors haguessin sigut molt dolents.