Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 27 de novembre del 2018

Riga, capital de l'Art Nouveau (modernisme)


Us poso un petit recull-resum fotogràfic de les meravelles arquitectòniques de l'Art Nouveau (modernisme per nosaltres) que podem contemplar a la ciutat de Riga, Letònia.
Cal destacar que aquestes edificacions han sobreviscut senceres a dues guerres mundials, a més, en l'actualitat podem veure com s'estan rehabilitant molts d'aquests tresors arquitectònics, la qual cosa és una excel·lent notícia.
Les imatges han sigut captades en el districte de l'Art Nouveau o de les Ambaixades, tot i que en el nucli antic de la ciutat també hi han altres exemples que posaré en un posterior article.

Entre els anys 1899 i 1914, gràcies al creixement econòmic i demogràfic de la ciutat, es van aixecar més de 700 edificis en estil eclèctic i en els estils propis del país: romanticisme nacional i Art Nouveau perpendicular. La I Guerra Mundial va frenar aquesta ràpida expansió, però n'hi va haver prou amb 15 anys perquè Riga hagi arribat als nostres dies com la capital europea del modernisme.

L'arquitectura modernista de Riga constitueix aproximadament un terç de tots els edificis del centre de la ciutat. Això fa que la capital letona sigui la ciutat amb major concentració d'arquitectura modernista del món, la qual cosa provoca que et puguis passar hores contemplant tots els detalls.
L'estil està representat principalment per edificis d'apartaments de diverses plantes. Aquesta important concentració d'edificis modernistes ha contribuït a la inscripció del centre històric de Riga en la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

Per més informació sobre aquests fantàstics edificis podeu llegir el següent article de la Viquipèdia: https://es.wikipedia.org/wiki/Modernismo_en_Riga