La mar de fons que hem tingut la darrera setmana va arrossegar com a mínim una bossa de sirena fins a la platja de la Fosca.
Tot i que amb menys abundància que en anys enrera, després dels temporals de mar encara van apareixent algunes bosses de sirena sobre la sorra de les nostres platges. Aquestes curioses bosses o càpsules són els ous dels elasmobranquis (taurons i rajades). En general, la majoria dels peixos d'aquest grup ponen ous, ja siguin ovípars o ovovivípars.
Les fotos que podeu veure ens mostren un ou de rajada o d'escrita. Els ous de les rajades tenen una forma molt característica que els fa inconfusibles. En general són estructures còrnies, normalment de colors foscos i un xic translúcides. Presenten unes protrusions en forma de filaments en els seus vèrtexs que serveixen per adherir-se al fons (a les roques, a les algues, a les fanerògames, a les gorgònies,..). Totes les rajades són espècies ovípares que dipositen els seus ous protegits per una càpsula. A l'interior d'aquesta estructura de queratina s'hi desenvolupa l'embrió durant alguns mesos.
Les càpsules de rajada són anomenades amb el bonic nom de "bosses de sirena". La mida i la forma són característiques de cada espècie. La presència d'aquestes estructures a la sorra, la seva abundància i estacionalitat són indicadors de l'existència d'àrees reproductores properes, una dada valuosa per a conèixer l'estat de les poblacions d'aquests animals.