Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 9 de febrer del 2021

Gorgues de Salenys, Font de Panedes, Cova d'en Daina i Romanyà de la Selva

 
Agafant la carretera GIV-6612 de Llagostera a Calonge hi ha 4 indrets que val la pena visitar. Fent parada amb el cotxe al "Parquing Ferrata Gorgues De Salenys" que posa a google maps, ens endinsarem per camins en direcció sud i al cap de poc ens trobarem amb la font de Panedes (Llagostera-Santa Cristina d'Aro), un indret per fer pícnic i on s'hi troba una font coberta per una edificació, diuen que l'aigua es molt ferroginosa, es pot comprovar que el terra es ben vermell, també diuen que es un important jaciment del paleolític on alguns arqueòlegs hi han descobert eines. 
Seguint més avall trobarem les gorgues de Salenys (Llagostera-Santa Cristina d'Aro) que a part de la bellesa de l'entorn i el silenci, també hi ha una via ferrata. Tornant a la carretera i seguint en direcció Calonge, ens trobarem amb el petit nucli de Romanyà de la Selva (Santa Cristina d'Aro), on cal fer parada per contemplar les masies i l'església de Sant Martí de Romanyà i la creu del terme de Romanyà, d'estil modernista. 
També cal mencionar que es on va viure i escriure novel·les Mercè Rodoreda, al tornar després de la guerra, per això s'hi pot veure una estàtua seva. 
Per últim tornarem a la carretera i a pocs minuts trobarem la cova d'en Daina (Santa Cristina d'Aro), un dolmen de granit de grans dimensions construït entre el 2700 aC i el 2200 aC.