Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 18 de març del 2021

Els altocúmuls lenticulars omplen el cel del Baix Empordà

Altocúmuls lenticulars observats el passat dimarts 16 de març des de Fontanilles (Baix Empordà). 

La tramuntana que no ha volgut bufar durant aquest hivern astronòmic que estem a punt d'acomiadar, sembla ser que ha volgut aparèixer amb força en els darrers dies, amb major o menor intensitat, però sempre ben present.
A Palamós, ahir dimecres 17 de març es va enregistrar una ratxa màxima de 80 km/h al Passeig del Mar i avui dijous ha marcat 70 km/h, a més a més, es preveu que la tramuntana segueixi bufant amb força al llarg del cap de setmana.
El vent sec de component nord ens ha portat un baix nivell d'humitat relativa i una excel·lent visibilitat del paisatge, amb uns dies radiants. No obstant això, un dels efectes més bells que ens deixat la tramuntana han sigut els curiosos altocúmuls lenticulars que han poblat el cel de la comarca del Baix Empordà. 
Les fotos que podeu veure foren captades la tarda del passat dimarts 16 de març des de diferents indrets del nord de la nostra comarca, com per exemple Fontanilles, Sant Julià de Boada o Torroella de Montgrí. Aquella jornada es va enregistrar una ratxa màxima de 98 km/h a Roca Maura (l'Estartit) i 56 km/h a Palamós-Passeig del Mar.