Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 7 d’octubre del 2021

Els municipis del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter

 

El Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter està situat a cavall de l'Alt Empordà i el Baix Empordà, al nord-est de Catalunya, a uns 50 quilòmetres de la frontera francesa i al bell mig de la Costa Brava. S'estén des de l'Escala, al nord, fins a Pals, al sud, i ocupa més de 8.000 hectàrees, 2.000 de les quals, marítimes. 
El nom indica la varietat de paisatges i la d'elements singulars que hi trobarem: el massís del Montgrí, les illes Medes (la part de la superfície i la part submergida) i la plana del Baix Ter. 
El formen vuit municipis d'una gran riquesa patrimonial, natural i històrica, alguns de marcat caràcter turístic. 
Vuit municipis rics en història i patrimoni arquitectònic, des de viles marineres a pobles d’interior caracteritzats pel seu encant medieval. Elements de totes les èpoques històriques des de la prehistòria fins a la modernitat: Pals, Torroella de Montgrí - L'Estartit, l'Escala, Ullà, Bellcaire, Palau Sator, Fontanilles, Gualta. Unes viles marineres on es pot conèixer l'ofici del pescador artesanal i degustar peix fresc i les millors anxoves del món. Uns pobles amb caràcter medieval, alguns guardonats per la bellesa de seu patrimoni històric, comptant amb un dels elements del romànic més antics de Catalunya o pintures murals originals.