Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 1 de novembre del 2021

Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual 2021

 

Palamós commemora, un any més, el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual (27 octubre), amb la projecció del muntatge "Els banys a la platja Gran, el port i el passeig del Mar als anys 20 i al 1960" mitjançant el qual es permet contrastar paisatges del municipi, però d'èpoques diferents. 
L'objectiu és donar a conèixer un valuós patrimoni audiovisual, que gràcies a les persones que l'han conservat, permet mostrar imatges del passat de Palamós. El documental, de 34 minuts de durada, ha estat editat a partir dels fons Escoruela i Leyda, i en la seva part inicial aplega pel·lícules del període 1928-1930, del fons Escoruela. 
Són imatges enregistrades en un format domèstic de 9,5 mil·límetres del port de Palamós, amb l'arribada del vapor Infanta Beatriz l'any 1929, exemple del creuerisme dels anys vint. 
Les imatges també mostren jocs i banys a la platja Gran, les edificacions del far, l'interior del Casino dels Senyors, o bé un festival d'aviació o l'arribada de la XI Volta Ciclista a Catalunya, en aquest cas a Palafrugell.