Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 11 de novembre del 2021

Per fi torna la pluja i la mar s'esvalota (10 i 11 de novembre del 2021)

La mar de fons del passat dimecres 10 de novembre deixà aquestes imatges a la platja de la Fosca.

Després d'un mes d'octubre molt sec i d'uns primers dies del mes novembre marcats pel vent de tramuntana que encara assecà més les nostres contrades, podem afirmar que el temps ha fet un gir de 180º.
La formació d'una borrasca al Mediterrani Occidental ens ha deixat algunes pluges molt ben aprofitades entre el dimecres 10 i el dijous 11 de novembre. En total, a Palamós-La Fosca s'han acumulat 34,8 mm, a Palamós-Barri Vell 21,2 mm i a Palamós-Passeig del Mar 21,0 mm. No obstant això, cal tenir present que aquest divendres podria tornar a ploure una mica i les xifres poden incrementar-se.
Aquesta pluja ha anat acompanyada per una marcada mar de fons d'entre gregal i llevant que deixà forta maror o maregassa. Per exemple, el passat dimecres 10 de novembre al davant del cap de Begur s'enregistrà un onatge significant de 4,1 m a les 15:00h i una alçada màxima de 6,72 m a les 14:00h.
També fou destacable el vent de component nord, nord-nord-est, nord-nord-oest i nord-oest, amb una ratxa màxima de 63 km/h (Passeig del Mar) el mateix dimecres i una velocitat mitjana de 20-25 km/h.