Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 5 de juliol del 2022

Dimecres 15 de juny: 28 ºC a dos quarts de sis del matí i pluja de fang

Temps assolellat, amb el cel de color blanquinós degut a la presència de polsim del Sàhara, el passat dimecres 15 de juny al migdia. També veiem la instal·lació de les atraccions de la Festa Major.

El passat dimecres 15 de juny vàrem tenir una nit tòrrida i també s'escaparen quatre gotes de fang.
Durant la matinada van anar arribant les restes de les tempestes seques que van donar lloc a alguns esclafits càlids cap a l'interior de Girona.
Aquestes núvols arribaren molt desgastats fins a Palamós, i en prou feines descarregaren quatre gotes de fang que deixaren els cotxes ben bruts. No obstant això, s'apreciaren alguns llamps a l'horitzó nord i també s'escoltà algun tro molt llunyà. 
El cel tapat i l'aire càlid que es desprenia de les tempestes seques, amb predomini del ponent i el mestral, van fer que la temperatura mínima tingués lloc poc després de la mitjanit de dimarts a dimecres, amb 22,0 ºC. A partir d'aleshores, el mercuri va començar a pujar de nou fins a deixar-nos 27,9 ºC a dos quarts de sis del matí. 
Aquets 27,9 ºC foren la temperatura màxima diària, un fet molt rar, ja que la temperatura màxima sol donar-se pels volts del migdia-primeres hores de la tarda, i no pas en aquestes hores intempestives.
Sortosament, el baix nivell d'humitat relativa que hi havia de matinada, amb un mínim del 40 %, va fer que la situació fos menys insuportable. Si en comptes d'un 40 % d'humitat hi hagués hagut un 70 o 80 %, amb la xafogor que això comporta, la situació hauria esdevingut encara més terrible, amb conseqüències greus per a la salut de moltes persones que no tenen mitjans suficients per a refrescar l'ambient.
Cal dir que amb el gir del vent a component sud, la temperatura va anar devallant fins a marcar 24 ºC a les set del matí. 

Més dades meteorològiques del passat dimecres 15 de juny: Temperatura màxima 27,9 ºC (26,7 ºC el dia abans), mínima 22,0 ºC. Estat del cel dominat pel sol, amb força calitja., de matinada plugim ip. amb fang, trons i llamps llunyans., al matí s'observaren de 2/8 a 6/8 Ci, As i Ac, a més de 0/8 a 3/8 Cu i Sc., a la tarda s'apreciaren de 0/8 a 7/8 Ci, As i Ac, enclusa de tempesta, a més de 0/8 a 3/8 Cu, Sc i St.
Vent: fins les 09:30h vent del NO, ONO, NNO, SSO i SO, a 5-10 km/h de mitjana., llavors vent de direcció NE, ENE, E i ESE, a 10-15 km/h de mitjana., a partir de les 14:30h vent de direcció E, ENE i ESE, a 5-10 km/h de mitjana., a partir de les 18:30h vent del E, ESE i ENE, a 2-5 km/h de mitjana o vent en calma., a partir de les 22:00h vent del SSO, S i SO, a 2-5 km/h de mitjana o vent en calma. Ratxa màxima de vent 37 km/h ONO. Marejol. Mar endins onatge sig. de 0,47 m a les 08:00h, de 0,47 m a les 12:00h i de 0,35 m a les 20:00h. Alçada màxima 0,72 m a les 06:00h i a les 10:00h. Humitat del 40 al 87 %. Pressió atmosfèrica màxima 1017 hPa, mínima 1012 hPa.

Un cotxe ben brut degut a la pluja de fang que va caure la matinada del passat dimecres 15 de juny.

Imatge del radar meteorològic del passat dimecres 15 de juny a les 02:00h. Veiem febles precipitacions a sobre nostre.

Temps assolellat, amb el cel de color blanquinós degut a la presència de polsim del Sàhara, el passat dimecres 15 de juny al migdia. També veiem la instal·lació de les barraques de la Festa Major.

Temps assolellat, amb el cel de color blanquinós degut a la presència de polsim del Sàhara, el passat dimecres 15 de juny al migdia. També veiem banyistes a la platja Gran.

Temps assolellat, amb el cel de color blanquinós i calitja degut a la presència de polsim del Sàhara, el passat dimecres 15 de juny al migdia. També veiem la instal·lació de les atraccions de la Festa Major.

Temps assolellat, amb el cel de color blanquinós degut a la presència de polsim del Sàhara, el passat dimecres 15 de juny al migdia. També veiem la instal·lació de les atraccions de la Festa Major.

Enclusa de tempesta observada el passat dimecres 15 de juny a la tarda. Imatge captada des de Calonge.