Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 14 de juliol del 2022

Es restringeix l'accés al massís de les Gavarres


L'onada de calor en la que es preveuen màximes per sobre dels 40 ºC a molts punts del país i, el que és més greu per a la salut i el risc d'incendis, amb mínimes que superaran els 20 ºC i humitats inferiors al 30% de dia i de nit, segueix acompanyant-nos en aquest estiu tòrrid. 
Interior ha activat la fase d'alerta dels plans PROCICAT i INFOCAT i també el pla ALFA 3, que comporta restriccions, en 275 municipis de 20 comarques, inclòs Palamós i el massís de les Gavarres. 

Quines són les mesures contra l'onada de calor?

1 La suspensió de totes les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d'aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents. Les activitats s'han de desplaçar a un nucli habitat o població, i si això no és possible, retornar al punt d'origen. 
2 La restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l'entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta. 
3 La suspensió de l'activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 12 i les 18 hores. 
La recollida de fruita (inclosos productes hortícoles), la sega de l'alfals i altres herbàcies que es cullen en verd, llaurar els camps de rostoll i el conreu de l'arròs, resten excloses d'aquesta restricció. 
4 La suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals, inclosa la sega de les cunetes, excepte aquelles que autoritzi expressament el Servei Català de Trànsit. 
5 La restricció de l'ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles. En el cas que motius de força major requereixin la utilització d'aquestes eines, caldrà comunicar prèviament els treballs a la sala central dels agents rurals (935617000) per si és necessari establir mesures de seguretat específiques. 
6 La limitació de la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 12 hores i les 19 hores. 
7 La limitació de la circulació motoritzada en el medi natural d'aquests municipis. Aquesta limitació no serà d'aplicació als residents ni activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables. 

Les mesures dels punts 1 i 2 entraran en vigor a les 12 del migdia d'aquest divendres, 15 de juliol, i es mantindran fins a les 00:00 de dimarts que ve, dia 19. La resta de punts, del 3 al 7, seran vigents des que es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat fins a les 00:00 del dia 19.