Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 16 de febrer del 2023

Dijous 16 de febrer: poc vent a l'inici de la Palamós Optimist Trophy

La regata Internacional Palamós Optimist Trophy va omplir de veles altre cop la badia de Palamós. Imatge captada des de Torre Valentina (Calonge i Sant Antoni).

La 33a edició de la regata Internacional Palamós Optimist Trophy començà amb molt poc vent aquest dijous 16 de febrer.
Després que durant les jornades anteriors hagués fet acte de presència el vent de garbí amb major o menor intensitat, aquest va brillar per la seva absència al llarg del matí en el primer dia de competició.
La sortida de les embarcacions de vela lleugera cap als camps de regates es va ajornar, però sortosament a partir de quarts de dues de la tarda va entrar una lleu brisa de component sud, sud-oest i sud-est d'uns 4-5 nusos, amb la qual cosa la flota de 550 vaixells va poder completar dues mànegues.
El regatista espanyol Múgica i l'ucraïnès Madonich prenien el lideratge de la classificació general, després de guanyar les dues proves de la jornada. El tercer lloc de la general fou per al navegant francès Alexandre Motinir.
En aquesta 33a edició de la regata Palamós Optimist Trophy hi participen 550 regatistes arribats de 23 països d'arreu del món, molts dels quals ja fa dies que s'entrenen en aigües de la badia de Palamós. 
Aquest gran volum de participants fa que la Palamós Optimist Trophy sigui una de les regates més importants de la seva categoria. Les proves de la regata iniciades avui dijous s'allargaran fins al proper diumenge.

La regata Internacional Palamós Optimist Trophy va omplir de veles altre cop la badia de Palamós. Imatge captada des de Torre Valentina (Calonge i Sant Antoni).

La temperatura màxima d'aquest 16 de febrer va marcar un valor típic d'aquestes dates, amb 13,3 ºC, i la mínima enregistrà 4,9 ºC.
El fort domini anticiclònic, a part de mantenir el vent en calma, també donà un màxim de 1031 hPa i un mínim de 1029 hPa. Aquest fet va fer aflorar el fenomen de les minves.
El cel es va veure enterenyinat per una fina cap de núvols prims, Ci i Cs. La humitat relativa va ser molt alta, amb un màxim del 94 % i un mínim del 73 %, provocant molta rosada que deixà 0,2 mm de precipitació oculta. 
Ratxa màxima de vent de 16 km/h S. L'onatge va ser poc important, amb mar arrissada arran de costa. Mar endins onatge significant de 0,23 m a les 12:00h i alçada màxima de 0,41 m les 08:00h.

Els optimist esperant la sortida sobre la platja Gran de Palamós avui dijous 16 de febrer al migdia. Font: càmera web de Palamós.