Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 19 de febrer del 2023

Dissabte 18 de febrer: el garbí es fa esperar, però torna amb força

Cel ras durant la posta de sol del passat dissabte 18 de febrer. Font: càmera web de Palamós

El garbí es va fer esperar altra vegada durant el passat dissabte 18 de febrer.
La sortida de la flota de la regata Palamós Optimist Trophy cap als camps de regates es va tornar a ajornar, per culpa de la manca de vent que vàrem tenir al llarg del matí i del migdia.
Quan semblava que pintaven bastos, el garbí va reaparèixer amb força a la tarda, i a partir de les 15:00h totes les embarcacions van poder sortir a navegar i realitzar dues proves més.
Finalment, la tercera jornada de competició de la 33a Palamós Optimist Trophy es va salvar amb escreix. El garbí va començar bufant a uns 7-8 nusos, arribant fins a 14 nusos durant la segona mànega de la jornada.
Aquestes noves condicions de vent i altres circumstàncies, van propiciar canvis en la classificació. L'espanyol Hugo Rodríguez prenia el lideratge, juntament amb el navegant polonès Bartosz Zmudzinski empatat amb 16 punts al capdavant de la classificació general.  

En relació a la temperatura, la màxima del dia va marcar 15,2 ºC i la mínima fou de 6,1 ºC.
El domini anticiclònic va dur-nos un dia plenament assolellat, amb cel ras. La pressió en superfície va anotar un màxim de 1031 hPa i un mínim de 1027 hPa, la qual cosa va permetre veure les minves.
Ratxa màxima de vent 35 km/h SSO. Mar arrissada, marejol o maror segons el moment del dia. Mar endins, al davant del cap de Begur, onatge significant de 0,35 m a les 12:00h i de 0,82 m a les 21:00h., alçada màxima de l'onatge 1,41 m a les 22:00h.
La humitat relativa va enregistrar un màxim del 82 % i un mínim del 53 %. 
 
Cel serè i els optimist esperant que entri el vent el passat dissabte 18 de febrer al migdia. Font: càmera web de Palamós.

Cel serè i els optimist esperant que entri el vent el passat dissabte 18 de febrer al migdia. Font: càmera web de Palamós.

Calma total el passat dissabte 18 de febrer al matí. Font: càmera web de Palamós