Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 17 de febrer del 2023

Divendres 17 de febrer: el vent torna a fer una mica el ronso

Cel serè i la sortida de la flota d'optimist cap als camps de regates avui divendres 17 de febrer al migdia. Font: càmera web de Palamós.

El vent s'ha fet pregar de nou durant aquest divendres 17 de febrer.
La segona jornada de competició de la Palamós Optimist Trophy ens va dur un altre matí de vent en calma, gràcies a l'efecte de subsidència que genera el potent anticicló que ens abraça.
A partir del migdia, coincidint amb l'escalfament del sòl, va entrar la típica brisa marina. El vent de garbí va anar entrant de forma tímida, amb certs alts i baixos que posaren a prova el Comitè de Regata. Per sort, finalment s'estabí un vent força bo per navegar que assolí uns 6-8 nusos en els camps de regates.
Aquest va permetre disputar dues mànegues més, després de les dues ja disputades el dia anterior.
El regatista ucraïnès Sviatoslav Madonich s'ha posat al capdavant de la classificació general, seguit pel regatista Iker Múgica en segon lloc, i el regatista també espanyol Hugo Rodríguez en tercer lloc.
Amb 4 mànegues durant aquests 2 primers dies, la flota es dividirà en els grups Or, Plata, Bronze, Maragda i Perla, amb els regatistes del grup Or lluitant per les places del podi.

D'altra banda, a diferència d'ahir dijous, aquest divendres el cel s'ha presentat completament serè.
La temperatura màxima ha marcat 13,7 ºC i la mínima ha sigut de 3,7 ºC.
L'anticicló ha donat un màxim de 1032 hPa en superfície i un mínim de 1030 hPa. Aquest fet ha permès veure altre cop el fenomen de les minves.
La ratxa màxima de vent ha assolit 26 km/h S i la mar s'ha vist amb mar arrissada o marejol. Mar endins, s'aprecià un onatge signifcant de 0,23 m a les 08:00h, de 0,23 m a les 12:00h i de 0,59 m a les 21:00h, amb una alçada màxima de 0,84 m a les 22:00h, tot això a 19 milles del cap de Begur. 
La humitat relativa oscil·là entre el 60 i el 91 %. 

Cel serè avui divendres 17 de febrer al migdia. Font: càmera web de Palamós.

Cel serè i la flota d'optimist esperant l'entrada del vent avui divendres 17 de febrer al matí. Font: càmera web de Palamós.