Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 1 de desembre del 2023

Podran les energies renovables aturar la crisi climàtica? | DW Documental

 

La humanitat s'enfronta a la revolució més gran de la història des de la industrialització. Per aturar el canvi climàtic, cal deixar enrere els combustibles fòssils i canviar completament el sistema energètic. Però aquest és un objectiu factible? El temps apreta: si es volen assolir els objectius climàtics i garantir la supervivència de les generacions futures, per a l'any 2050 s'hauria de reemplaçar l'ús de combustibles fòssils per energies renovables a tot el món. 
Només queda gairebé una generació per aconseguir-ho. Què ha de passar perquè la transició energètica global sigui exitosa? La primera part d'aquest documental aborda la qüestió de si realment podem proporcionar prou energia de fonts renovables per a tothom. 

Com es pot substituir l'economia del petroli? Aquest documental viatja a llocs que algun dia es podrien convertir en l'Aràbia Saudita de les energies renovables. Per exemple, gegantins parcs eòlics marins al Mar del Nord o camps solars d'última generació a Espanya que algun dia podrien abastir electricitat a tot Europa. Malgrat tot, la creixent demanda mundial d'energia no només s'ha de cobrir de manera sostenible, sinó també assequible. 
Investigadors de la Universitat Tecnològica d'Ilmenau, a Alemanya, treballen amb un equip de l'Institut Tecnològic de Califòrnia en el desenvolupament de materials capdavanters que facilitaran que les energies renovables siguin més eficients i més barates que les seves predecessores fòssils.