Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 3 de novembre del 2010

Aiguats i trombes marines a Itàlia


Castell aragonès de Taranto. Font: wikipedia.

Els darrers dies, tot i que a nosaltres ens han creuat alguns fronts poc actius, no ha passat el mateix en algunes zones d'Itàlia, les quals s'han vist afectades pel pas de borrasques molt actives i violentes, sobretot cap al nord del país transalpí i també en punts del sud.

Com a fets més destacats, trobem els impresionants registres pluviomètrics que s'han enregistrat degut a les pluges torrencials que han caiguts en vàries regions italianes com la Toscana, el Véneto o la Llombardia., en menor mesura també va ploure molt en indrets d'Àustria.

Tot seguit farem un repàs d'alguns d'aquests registres espectaculars de precipitació caiguts en 48h (del 31/10 al 01/11):

Polcenigo 526 mm
Andreis 445 mm
Claut 368 mm
Abetone 340mm
Plöcken (Àustria) 190 mm


Tot seguit veureu els registres de precipitació caiguts en només 24h (dia 01/11):

Piancavallo 489,8 mm (aquesta dada és especialment impactant)
Köschach 115 mm (Àustria)

I si al nord d'Itàlia la pluja ha estat la protagonista, cap al sud, a la ciutat de Taranto, l'aparició d'una gran tromba marina a prop del port, el passat 26 d'octubre, va ser tot un espectacle...










Es veu que la zona de Taranto és com una mena de pol d'atracció per les trombes marines, ja que el 4 d'octubre, segons el vídeo següent també n'hi va haver una , curiós...