Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 6 de novembre del 2010

Previsió pel cap de setmana


Imatge dels núvols baixos que es veien a sobre les Gavarres el divendres a la tarda. Símptoma d'un proper canvi de temps.

Aquest dissabte es preveu força tranquil, tot esperant el sistema frontal que ens passarà l'endemà diumenge. Així doncs, esperem que el dia es mantigui assolellat però amb el pas de nombrosos núvols alts i baixos al llarg de la jornada. Poden aparèixer alguns bancs de boira matinal a l'interior de la demarcació. No plourà. La temperatura màxima pot pujar fins als 18/20cº a la costa i fins als 22/24cº a l'interior, puntualment per sobre.

El vent al nostre sector costaner, bufarà amb component sud-oest a uns 8/10 nusos al llarg del matí. A la tarda bufarà garbí a 10/12 nusos.

L'estat de la mar durant el matí es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i una mica de marejol mar endins., a partir de migdia però, tindrem marejol generalitzat amb maror mar endins.



Mapa de superfície amb fronts previst per dissabte a la nit.

Aquest diumenge, el pas d'un sistema frontal procedent del nord, pot portar-nos nuvolusitat abundant i algun ruixat poc important a partir de migdia. Al mapa superior podeu comprobar el sistema frontal acostant-se.
La temperatura màxima pot pujar fins als 16/18cº a la costa i fins als 13/16cº a l'interior. La temperatura mínima pot ser més elevada que la matinada anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà a uns 6/8 nusos durant la nit/matinada de dissabte a diumenge, amb component sud i oest. Al matí de diumenge tindrem vent fluix i de direcció variable. A la tarda entrarà la tramuntana a uns 10/14 nusos, superior al nord del Cap de Begur on es pot arribar als 25/30 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol fins la matinada de diumenge, moment en que quedarà mar arrissada. Al matí de diumenge hi haurà mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda de diumenge hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins, amb forta maror al nord del Cap de Begur.