Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 24 de novembre del 2010

Nuvolades i ruixats a sobre el mar


Foto de la mar encalmada i de les nuvolades que es veien aquesta tarda a La Fosca.


Avui ens em llevat altre vegada amb la presència de núvols baixos, així i tot, durant les hores centrals de la jornada el sol ens ha acompanyat. A partir de la tarda, aquest ambient assolellat, novament, ha deixat pas a l'aparició de nombrosos núvols baixos i de desenvolupament vertical, com aquests cúmulus congestus de l'encapçalament., aquests núvols, per tercera jornada consecutiva, han protagonitzat la posta de sol, a més, les pluges a sobre el mar no han faltat a la seva cita, degut a la presència d'unes condicions molt similars a la jornada d'ahir, a més, també s'ha pogut apreciar una capa de cirrus vermellosos en alçades superiors.

Si ens centrem en les dades d'avui, la temperatura ha pujat fins als 12,9 cº i la mínima ha baixat fins a 6,9 cº, donant-nos un ambient fred tot el dia.
El vent ha bufat de tramuntana a uns 10/12 km/h de forma sostinguda i amb una ratxa màxima de 44 km/h, tot i que el garbí també ha aparegut tímidament. L'estat de la mar s'ha mantingut amb marejol fins a la tarda, moment en el qual ha quedat mar arrissada arran de litoral, però amb maror mar endins, amb mar de fons de nord.
La pressió atmosfèrica ha tingut un màxim de 1014 hpa i un mínim de 1010 hpa. Pel que fa a la humitat , aquesta ha oscil.lat entre un mínim del 41 % i un màxim del 71 %. Dades de meteoclimatic.com



Imatge de radar d'aquest vespre on es veuen els ruixats que cauen sobre el mar.


Previsió per aquest dijous


Aquest dijous tindrem un dia marcat altre vegada pels intervals nuvolusos de tipus baix, però amb àmplies clarianes a les hores centrals del dia. No es preveu pluja. Aquesta situació es repertirà sobretot al llarg de tota la costa, amb bancs de boira matinal a les valls d'interior.

La temperatura pujarà fins als 12/14 cº a la costa i fins als 10/12 cº a l'interior, quedant-se per sota dels 10 cº al Pirineu. La temperatura mínima baixarà fins als 4/6 cº a la costa, fins als -2/1 cº a l'interior i fins als -6/-3 cº al Pirineu.


El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a uns 8/10 nusos fins la matinada de dijous, moment on quedarà molt fluix o en calma. Al matí de dijous entrarà el garbí a uns 6 nusos. A la tarda tindrem garbí o ponent a uns 14/16 nusos, superior mar endins.


L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa., mar endins hi pot haver una mica de maror, amb mar de fons de nord, fins la matinada de dijous. Al matí de dijous hi haurà mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda tindrem maror generalitzada (ones superiors a 0,5 m).



Núvols baixos vistos aquesta tarda des de St. Esteve



Vista general de La Fosca amb núvols baixos.