Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 9 de novembre del 2010

Es manté la mala mar



A hores d'ara encara s'aprecia una forta alteració marítima amb molta mar de fons del sud-oest. Si ens fixem en la boia que Puertos del Estado té a Palamós, es pot apreciar com a partir de migdia l'onatge no ha baixat dels 2 m d'alçada, arribant a 1 m arran de costa., a més si tenim en compte la baixa pressió atmosfèrica que tenim, amb un mínim que ha arribat als 983 hpa, això fa que el nivell del mar augmenti encara més i que l'efecte del fort onatge arribi més amunt.
Un altre fet curiós, el trobem en el vent que ha bufat, ja que el vent de ponent o amb aquesta component majoritària, sol ser de molt escassa aparició a la nostra zona, a més, si hi afegim que no ha sigut gaire reescalfat com sol ser habitual, ni tampoc gaire sec, encara ho fa ser més interessant.

Us poso un extracte molt interessant de la web http://meteoestartit.cat/ que fa palès aquesta situació tant excepcional:

"Durant els darrers 40 anys només hem tingut una pressió tant baixa (983 hPa.) en 3 ocasions més: el 30 de gener de 1986 (972,5 hPa.); el 31 d’octubre de 2003 (983,3 hPa) i el 24 de gener de 2009 (983,2 hPa). Per aquesta causa el nivell del mar està pujant i el màxim d’avui superarà els +40 cm."

Sembla que aquesta situació dominada per les baixes pressions, s'anirà enretirant cap al nord i oest del Continent, coincidint amb l'arribada de les altes pressions, a més, es preveu que la temperatura es vagi recuperant progressivament, almenys fins a incis de la setmana vinent.
Pel que fa a altres dades del dia, la temperatura màxima ha pujat fins als 17,7 cº i la mínima ha sigut de 7,7 cº. L'estat del cel s'ha mantingut assolellat però amb algun núvol baix decoratiu. El vent ha bufat amb component oest, a uns 15/30 km/h de vent sostingut, amb una ratxa màxima de 52 km/h. La humitat per la seva banda, s'ha mogut entre un màxim del 80 % i un mínim del 44 %. Dades de meteoclimatic.com.

Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres es preveu amb predomini del sol, especialment durant el matí, a partir de migdia la nuvolusitat es pot fer més abundant i arribar a tapar el cel. Podria escapar-se algun ruixat de tarda no gaire important, cap a la Selva, Ripollès i zones properes.

La temperatura pot pujar fins als 15/17 cº a la costa i fins als 12/14 cº a l'interior, més baixa cap al Pirineu. La temperatura mínima pot devallar fins als 7/9 cº a la costa i fins als 2/5 cº a l'interior, amb glaçades en punts del Pirineu.

El vent pot bufar a uns 10/15 nusos de component oest, al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí de dimecres tindrem vent fluix o en calma, de direcció variable. A la tarda pot entrar la tramuntana a uns 10/15 nusos, arribant als 24 nusos al nord del Cap de Begur. A la nit la tramuntana es pot reforçar una mica.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins, fins la matinada de dimecres, amb mar de fons de sud-oest. Al matí de dimecres tindrem la mateixa situació. A la tarda quedarà entre marejol i maror arran de costa i forta maror mar endins. A la nit hi pot haver mar creuada, amb mar de fons de sud-oest i mar de vent de nord.