Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 14 de novembre del 2010

Posta de Sol amb símptomes de canvi



Ahir dissabte, es va poder contemplar una interessant posta de sol que englobava diferentes característiques que presagien el canvi de temps previst per aquest dilluns.

Com es pot observar a les dues fotografies, l'aparició de nombrosos núvols alts d'origen natural es barrejava amb l'aparició de núvols alts d'origen artificial coneguts per esteles dels avions (contrails en anglès).
Els núvols alts d'origen natural eren cirrus i cirrustratus, la seva composició és de cristallets de gel, els quals es troben situats en alçades compreses entre els 8000/12000 m., la seva formació va lligada directament a l'aparició d'humitat i aire fred en capes altes de la troposfera. Aquest mateix aire fred, és el responsable de la sublimació del vapor d'aigua expulsat en la combustió del querosè que utilitzen els motors dels avions, tot formant les esteles o núvols artificials.
Amb unes condicions favorables de vent, temperatura i humitat, aquestes esteles dels avions poden romandre durant hores, a més, també poden eixamplar-se i adobtar formes sinuoses., sens dubte, totes aquestes manifestacions són adoptades per l'experiència popular, com a símptomes de l'arribada d'una perturbació atmosfèrica.

A part d'aquests núvols alts, l'aparició de nombosos núvols baixos, com els estrats i els estratocúmuls, els quals podem veure clarament amb un color més fosc, a l'esquerra de la imatge, també són un clar presagi de canvi de temps. A més , el fort vent de garbí que bufava, juntament amb l'elevada humitat ambiental provinent del mar, la qual deixava els carrers ben molls i la mala olor que es desprenia d'alguna claveguera, tot semblava unir-se per indicar-nos que el temps canviarà.