Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 2 de novembre del 2010

Recuperació de les temperatures


Mapa de vent i temperatura en superfície previst per dimecres al migdia.

Aquest dimarts hem tingut un notable augment de les temperatures màximes a gairebé tot Catalunya. A la demarcació gironina, degut a l'ambient assolellat i al vent de tramuntana una mica reescalfat que ha bufat, la temperatura ha pujat fins als 20cº o els ha superat en nombroses poblacions. Si ens fixem en Palamós, avui hem tingut una màxima de 20,4cº. A la resta del Baix Empordà s'ha pujat fins a 21,6cº a Calonge, 21cº a la Bisbal o 20,3cº a Verges.
L'efecte del vent de tramuntana una mica escalfat, també s'ha deixat notar en les temperatures mínimes., a Palamós hem baixat fins als 15,2cº, quan en jornades anteriors es rondaven els 10cº, altres mínimes de la nostra comarca són els 15,3cº de Calonge, els 15,0cº de la Bisbal o els 15,4cº de Verges.
Pel que fa al vent, aquest ha estat un altre dels protagonistes de la jornada., a Palamós la tramuntana ha bufat a uns 15/20 nusos de vent sostingut, amb una ratxa màxima de 64km/h. Aquest vent del nord ha alterat molt l'estat de la mar., segons la boia de Palamós, hi han hagut ones d'entre 1,3/1,7m d'alçada, tot i que arran de costa el mar s'ha mostrat molt més calmat.

La humitat per la seva banda, s'ha mogut entre un mínim del 32% i un màxim del 68%., la pressió atmòsfèrica també s'ha recuperat, ja que ha pujat fins als 1018hpa, amb un mínim de 1011hpa. Dades de meteoclimatic.com.

Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres tindrem un dia assolellat, amb presència d'algun núvol alt decoratiu. La temperatura màxima pujarà fins als 19/21cº a la costa i fins als 22/24cº a l'interior. La temperatura mínima baixarà fins als 12/14cº a la costa i fins als 9/11cº a l'interior .

El vent al nostre sector marítim bufarà de tramuntana a uns 10/12 nusos fins la matinada de dimecres, superior al nord del Cap de Begur, on arribarà als 22/25 nusos. Al matí de dimecres tindrem tramuntana fins a migdia a uns 6/8 nusos. A la tarda entrarà garbí fluix durant unes hores, al vespre però, tornarà a entrar una mica de tramuntana. La tramuntana es pot mantenir al nord del Cap de Begur a uns 20/25 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror o forta maror mar endins, fins la matinada de dimecres, amb marejol a prop de la costa. Al matí de dimecres tindrem entre mar arrissada i marejol arran de costa i de maror a forta maror mar endins, amb mar de fons de nord. A la tarda hi haurà la mateixa situació.