Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 28 de novembre del 2010

Dades d'avui i previsió de pluja


Imatge de radar d'aquest vespre on es veuen els plugims que queien.


El cap de setmana que deixem enrera no serà recordat pel sol que ha fet, tot el contrari, ja que els núvols abundants amb prou feines ens han deixat veure alguna escletxa de sol, a més, les baixes temperatures i la caiguda d'alguns plugims han mantingut un ambient molt poc confortable. Sembla que aquest ambient fred i humit, es mantindrà al llarg de la setmana entrant, amb una lleugera pujada de les temperatures durant el dimarts, especialment pel que fa a les mínimes, degut al cel cobert que tindrem. Un altre dels ingredients d'aquesta setmana serà el pas d'una perturbació entre dimarts i dimecres, que ens portarà algunes pluges més destacables i una notable alteració marítima, amb neu que cobrirà el Pirineu gironí. Segurament entre dimecres i divendres la temperatura podrà baixar altre vegada, per tornar-se a recuperar a partir del cap de setmana amb un temps més estable però marcat pel vent de garbí.

Pel que fa al dia d'avui, la temperatura només ha pujat fins a 10,5 cº i la mínima ha baixat fins a 6,6 cº. La pluja ens ha visitat amb forma de plugims que han deixat 0,2 mm. El vent ha bufat amb component nord a uns 20 km/h, fins al matí, moment en que ha afluixat molt., la ratxa màxima de vent ha sigut de 37 km/h.
L'estat de la mar s'ha mantingut amb forta maror (ones de 2,2 m) mar endins i marejol arran de costa, amb mar de fons de l'est-nord-est.
La pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre 1002 i 997 hpa. La humitat relativa ha tingut un màxim del 82 % i un mínim del 64 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns es preveu molt ennuvolat. Durant les properes hores encara pot caure algun plugim, no obstant, a partir del vespre de dilluns i sobretot durant la nit de dilluns a dimarts, les pluges s'aniran fent més persistents i cauran de forma moderada. Aquestes pluges seran generoses a tota la demarcació, especialment a la zona pirinenca i a l'Empordà, amb una cota de neu d'uns 800 m a la costa i d'uns 500 m al Pirineu, pujant ràpidament fins a 1600 m a la costa i fins a 1200 m al Pirineu al llarg de la nit i matí de dimarts.

La temperatura pujarà fins a 12 c º a la costa i fins a 8/10 c º a l'interior, més baixa al Pirineu. La mínima devallarà fins a 3/6 c ºa la costa, fins a 0/2 cº a l'interior i fins a -4/-10 cº al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà a 6/8 nusos amb component nord i est, fins la matinada de dilluns. Al matí de dilluns tindrem vent de llevant o xaloc a 6/8 nusos. A la tarda hi haurà la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i amb maror o forta maror mar endins, amb mar de fons de gregal, fins la matinada de dilluns. Al matí de dilluns hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de gregal. A la tarda hi haurà la mateixa situació. A partir de la nit hi podria haver maror generalitzada amb mar de fons de llevant. Precaució amb les activitats nàutiques.