Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 29 de novembre del 2010

Ambient fred i humit


Imatge de radar d'aquest vespre on s'observa la caiguda d'alguns plugims.


Avui hem tingut una altre ració de temperatures i ambient hivernal., aquest ambient de ple hivern es mantindrà almenys fins el cap de setmana. L'abundant nuvolusitat, l'absència de sol, la baixa temperatura i la caiguda de plugims intermitents, ens han donat un dia molt poc agradable. Aquestes febles precipitacions ens han deixat tant sols 0,8 mm fins ara, no obstant, al llarg de les properes hores la pluja pot ser una mica més important.
Aquest ambient fred, vé refermat per una temperatura màxima de només 9,0 cº i una mínima de 2,7cº.
El vent ha bufat fluix amb component nord i ha tingut una ratxa màxima de 29 km/h. L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror mar endins i amb mar arrissada o marejol arran de costa.
La humitat relativa, tot i el vent del nord, s'ha mantingut força elevada, amb un màxim del 88 % i un mínim del 76 %. La pressió atmosfèrica ha anat devallant de 1010 hpa fins a 1005 hpa. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dimarts


Aquest dimarts es preveu ennuvolat i amb pluja feble que anirà caient al llarg de la pròxima nit/matinada., aquesta pluja podrà ser moderada a partir de la tarda/vespre. La cota de neu a la demarcació serà de 700/800 m a la matinada i matí, localment per sota., al llarg del dia pujarà fins a 1000/1200 m.

La temperatura màxima pujarà fins a 12 cº a la costa, fins a 8/10 cº a l'interior i fins a 0/4 cº al Pirineu. La temperatura mínima baixarà fins a 5/7 cº a la costa, fins a 0/4 cº a l'interior i fins a -4/-8 cº al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component est a uns 8/10 nusos, fins la matinada de dimarts, superior al nord del Cap de Begur. Al matí hi haurà xaloc a uns 6/8 nusos. A la tarda hi haurà vent en calma o molt fluix de direcció variable.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada, amb mar de fons de xaloc o llevant, fins la matinada de dimarts. Al matí seguirà la mateixa situació, igual com a la tarda.



Onatge previst per aquest dimarts al migdia.