Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 4 de novembre del 2010

IV Jornades de Muntanya i Natura


L'Aconcagua (6952msnm). Font: http://es.wikipedia.org/wiki/Aconcagua


Aquest pròxim cap de setmana s'obriran oficialment a Palamós les quartes Jornades de Muntanya i Natura organitzades pel Club Alpí Palamós.

Després de la bona acollida de les primeres edicions, aquesta entitat esportiva del municipi posa a l'abast de tothom i per quart any consecutiu, un programa amb diverses propostes relacionades amb l'esport de muntanya. Projeccions de pel.lícules, d'audiovisuals, xerrades i la realització de la 7a marxa dels traginers, formen part d'aquest programa d'activitats que s'allargaran fins al 12 de novembre.

LES ACTIVITATS PROGRAMADES

El calendari d'activitats s'iniciarà aquest proper cap de setmana, concretament el divendres dia 5 i el diumenge 7 de novembre. La primera de les propostes, totalment gratuïta, tindrà lloc aquest divendres (05/11/10) a partir de les 21.30 h al teatre-auditori La Gorga, on tres membres del Club Alpí Palamós parlaran de les seves experiències en l'ascensió per una via poc freqüentada al cim de l'Aconcagua (6.952 m).

LA MARXA DELS TRAGINERS

El diumenge 7 de novembre serà el torn, un any més, de la popular Marxa dels Traginers que enguany arriba a la seva setena edició.

Amb sortida (a les 8 h del matí) i arribada a la finca municipal de Can Pere Tià (camí de Bell-lloc al costat de la fàbrica Hutchinson), la marxa ofereix als participants dos recorreguts. Un de curt d'uns 8 quilòmetres, i un altre de més llarg, amb 16 quilòmetres. Els dos itineraris permeten conèixer alguns dels espais més destacats de la vall de Bell-lloc a nivell mediambiental i patrimonial.

El preu d'inscripció és de 6 €, i inclou: l'assegurança de cada participant, l'avituallament durant el recorregut, esmorzar un cop s'arribi a la finca municipal de Can Pere Tià, i l'obsequi de participació.

La Marxa Popular dels Traginers deu el seu nom a la important activitat del transport de llenya i d'altres productes que durant molts anys es va desenvolupar a la vall de Bell-lloc, veritable eix de comunicació durant segles entre els municipis de Palamós, La Bisbal i Calonge.

Un cop més l'organització lliurarà a cada participant un desplegable informatiu mitjançant el qual s'informa a totes les persones interessades en la descoberta d'aquesta zona, de tres itineraris a poder realitzar mitjançant els quals conèixer la vall i els seus valors mediambientals, culturals i patrimonials.

PEL.LÍCULA I AUDIOVISUAL

L'activitat de les Jornades de Muntanya i Natura seguirà el dijous 11 de novembre, amb la projecció de la pel.lícula “Himalaya”, en la qual es fa homenatge als xerpes, un poble que viu estretament lligat a les grans muntanyes.

Aquesta activitat, totalment gratuïta, tindrà lloc a partir de les 21.30 h al cinema Arinco de Palamós.

Les propostes d'enguany es tancaran el divendres 12 de novembre a les 21.30 h al teatre-auditori La Gorga on es projectarà l'audiovisual “Sobrevivint a les alçades” del muntanyenc Xavi Arias. Un cop més l'entrada és gratuïta.

Mitjançant aquest muntatge el públic assistent podrà fer una aproximació a l'experiència d'aquest alpinista que en la seva llarga carrera esportiva ha assolit un bon nombre de cims d'arreu del món de més de 8 mil metres.

Informació extreta de http://www.palamos.cat/