Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 1 de novembre del 2010

S'acaben els dies festius i torna l'anticicló...


Mapa sinòptic previst per dimecres. Observeu com torna l'anticicló.

Sembla fet expressament, però després de les darreres jornades festives, marcades per la inestabilitat, aquesta setmana torna l'anticicló talment com si esperés la tornada al treball per acompanyar-nos. Aquesta tornada de l'anticicló, vindrà acompanyada per una recuperació de les temperatures de forma progressiva, especialment pel que fa a les màximes, en canvi es preveu que durant les nits la temperatura encara es mantindrà força fresca o freda, en molts punts de l'interior.
Si parlem del temps passat, hem de constatar com la inestabilitat dels darrers dies s'ha traduït en forma de nuvolusitat molt important, especialment durant el passat diumenge , amb un total de 7,8mm recollits en forma de ruixat intens. Aquest dilluns, altre vegada la nuvolusitat s'ha fet present, tot i que la pluja ha estat molt feble, amb tant sols 0,8mm recollits. Altres dades de la jornada d'avui són els 17,8cº de temperatura màxima que hem tingut., la temperatura mínima ha devallat fins als 9,7cº.
El vent de tramuntana aquest dilluns ens ha acompanyat de manera feble o moderada, amb una ratxa màxima de 56km/h., tot i que el garbí també ha bufat de manera feble. L'estat de la mar s'ha mantingut amb ones superiors al metre d'alçada mar endins i amb mar arrissada o marejol arran de costa. La humitat relativa per la seva banda, s'ha mogut entre un màxim del 85% i un mínim del 61%.
La pressió atmosfèrica ha notat la proximitat de la borrasca, ja que s'ha mogut entre els 1001/1010hpa. Dades extretes de meteoclimatic.com.

Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós es preveu assolellat, però acompanyat per alguns núvols alts durant el matí. No esperem pluja. La temperatura màxima podrà pujar fins als 18cº a la costa i fins als 20/21cº a l'interior. La temperatura mínima baixarà fins als 9/11cº a la costa i fins als 6/8cº a l'interior.

El vent al nostre sector marítim bufarà de tramuntana uns 25/30 nusos, superior mar endins i al nord del Cap de Begur, on al llarg de la matinada de dimarts es podrà arribar als 40 nusos. Al matí de dimarts tindrem tramuntana a uns 20/24 nusos, superior al nord del Cap de Begur. A la tarda es mantindrà la mateixa situació. Durant la nit de dimarts el vent pot començar a afluixar.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i amb maregassa mar endins, durant la matinada de dimarts. Al matí de dimarts tindrem la mateixa situació. A la tarda quedarà marejol arran de costa i forta maror mar endins, amb mar de fons de nord. Durant la nit de dimarts el temporal anirà a la baixa.