Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 11 de novembre del 2010

Quatre gotes




Després dels petits ruixats que van caure ahir al vespre, altre vegada aquest vespre s'ha tornat a veure ploure, no obstant, podem dir que tant sols han caigut "quatre gotes" , com diem col.loquialment. En total, entre els 2,8 mm caiguts ahir més les dues décimes que han caigut avui, hem recollit 3 mm. Tot i aquesta precipitació testimonial, la jornada ha estat assolellada, amb alguna pinzellada de núvols alts i mitjos.

Les pròximes jornades si no hi ha sorpresa, l'estabilitat serà la tònica dominant amb unes temperatures força suaus al centre del dia, sembla però, que el dilluns podria aparèixer de nou la pluja i una devallada de les temperatures, a hores d'ara però, aquest canvi es preveu que només sigui transitori, per tornar a l'estabilitat en dies posteriors.

Pel que fa a les dades d'avui, la temperatura màxima ha pujat fins als 14,8 cº i la mínima ha baixat fins als 8,8 cº. El vent ha bufat fluix al llarg de tot el dia, amb component nord i sud-oest, amb una ratxa màxima de 26 km/h. L'estat de la mar ha estat molt més calmat que dies enrera, amb una mica de maror mar endins i entre mar arrissada i marejol arran de costa.
La pressió atmosfèrica es manté a l'alça, ja que ha pujat dels 1013 hpa als 1019 hpa. La humitat ha anat fluctuant entre un mínim del 57 % i un màxim del 88 %. Dades de meteoclimatic.

Previsió per aquest divendres

Aquest divendres tindrem un dia assolellat, amb el pas d'algunes franges de núvols alts i mitjos. No s'espera pluja. La temperatura pot pujar fins als 16/18 cº a la costa i fins als 20/23 cº a l'interior. La temperatura mínima pot baixar fins als 8/10 cº a la costa i fins als 4/6 cº a l'interior.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix o en calma, de component oest, fins la matinada de divendres. Al matí tindrem vent en calma o molt fluix de component sud. A la tarda hi pot haver garbí a uns 6/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i marejol mar endins, fins la matinada de divendres. Al matí hi haurà la mateixa situació, amb una mica de marejol a la tarda.