Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 21 de novembre del 2010

La fred vé per quedar-se


Panell de temperatures a 850 hpa previst pels pròxims dies.


Aquesta propera setmana, tal com mostra el panell de temperatures a 850 hpa del GFS, vindrà caracteritzada per unes temperatures que s'aniran acostant a uns valors més propis de l'hivern que de la tardor. Sembla que aquesta fred ens voldrà acompanyar el que resta de mes i amb possibilitats que a finals de setmana, aquesta entrada d'aire fred encara s'incrementi més. Tot això vindrà promogut per l'establiment d'un ampli centre d'altes pressions ubicat entre Escandinàvia i Groenlàndia, i una borrasca que anirà basculant entre el centre i nord d'Europa. Aquesta situació retrògrada ens portarà una part de l'aire fred que s'escola des de Sibèria. Així doncs, caldrà tenir la roba d'abric a mà.

Pel que fa al temps que hem tingut avui diumenge, cal dir que el garbí no ha bufat tant fort com ahir, i només ha arribat a una ratxa màxima de 21 km/h. L'estat de la mar encara s'ha mantingut amb maror mar endins i marejol arran de costa. La temperatura màxima ha pujat fins a 15,6 cº i la mínima ha baixat fins a 5,2 cº.

L'estat del cel s'ha mostrat amb presència de sol i alguns núvols alts la major part del dia, amb núvols més gruixuts que han aparegut al vespre i que han deixat alguna roina. La pressió atmosfèrica ha baixat dels 1004 hpa fins als 999 hpa i la humitat relativa ha tingut un mínim del 60 % i un màxim del 90 %.

Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns es preveu força ennuvolat, sobretot durant el matí, amb obertura de clarianes a la tarda. Podria caure alguna roina en les properes hores., independentment, demà a la tarda podria caure algun ruixat a prop del Montseny i a la Costa Brava sud.

La temperatura pujarà fins als 12/14 cº a la costa, fins als 10/12 cº a l'interior i fins als 3/6 cº cap al Pirineu, inferior a les parts més elevades. La temperatura mínima baixarà fins als 6/8 cº a la costa, fins als 2/4 cº a l'interior i fins als 0/-2 cº a les fondalades i al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà a uns 10/15 nusos de component nord, fins la matinada de dilluns, superior al nord del Cap de Begur. Al matí de dilluns tindrem vent fluix i de direcció variable. A la tarda entrarà la tramuntana a uns 8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins fins la matinada de dilluns. Al matí de dilluns tindrem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda hi haurà maror mar endins i marejol arran de costa.